середа, 29 серпня 2018 13:00

Маккейн розпорядився, хто нестиме його труну

Маккейн розпорядився, хто нестиме його труну
Американський сенатор Джон Маккейн запросив російського опозиційного журналіста Володимира Кара-Мурзу-молодшого (ліворуч) нести його труну. Фото: The Siver Post

Американський сенатор Джон Маккейн перед смертю самостійно спланував свої похорони.

Політик визначив, зокрема, хто нестиме його труну. Це будуть російський журналіст Володимир Кара-Мурза-молодший, колишній віце-президент Джо Байден, колишній сенатор-демократ від штату Вісконсін Расс Файнголд, екс-міністр оборони Вільям Коен, актор Уоррен Бітті та кілька інших друзів Маккейна, повідомляє Politico.

Маккейн попросив Кара-Мурзу нести його труну в квітні цього року у посланні. Його передав через спільного друга.

Сенатор не вважав, що помре швидко, але готувався до завершення свого життя, розповідає журналіст.

"Ми всі знали, що цей день наближається, але сподівалися, що це не буде найближчим часом. Він був справжнім лідером і дорогим другом. Знайомство з ним - одна з найбільших утіх мого життя", - написав Кара-Мурза у Washington Post. Він заступник голови руху "Відкрита Росія" Михайла Ходорковського. Також є головою Фонду свободи Бориса Нємцова, створеного на честь політичного лідера-дисидента, убитого в Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посмертне звернення Маккейна: політик розкритикував Трампа

30 серпня відбудеться меморіальна служба в Баптистській церкві північного Фенікса. Там має виступити колишній віце-президент Джо Байден. Потім тіло перевезуть до Вашингтона. 31 серпня тіло виставлять у ротонді вашингтонського Капітолію. Там відбудеться церемонія прощання.

Ще одна меморіальна служба відбудеться у кафедральному соборі Вашингтона 1 вересня. Там має виступити колишній президент Джордж Буш-молодший. Наступного дня відбудеться приватна меморіальна служба в каплиці військово-морської академії в Аннаполісі. Поруч на цвинтарі тіло поховають.

Президента США Дональда Трампа не запросили на похорони Маккейна, який помер у суботу. Маккейн планував власний похорон, заповідав не кликати на прощальну церемонію Трампа, жорстким критиком якого він був. Родина сенатора розділяє його позицію, тому Трампа не запросили.

Зараз ви читаєте новину «Маккейн розпорядився, хто нестиме його труну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути