понеділок, 27 серпня 2018 09:10

Маккейн не запросив Трампа на власні похорони - ЗМІ

Маккейн не запросив Трампа на власні похорони - ЗМІ
Маккейн не запросив Трампа на похорон. Фото focus.ua

Президент США Дональд Трамп не був запрошений на похорони американського сенатора Джона Маккейна, який помер у суботу.

"Маккейн, який планував власний похорон, заповідав не кликати на прощальну церемонію Трампа, жорстким критиком якого він був. Родина сенатора розділяє його позицію, тому Трамп не був запрошений", - повідомили у The New York Times.

Водночас, за волею покійного, на похорон будуть запрошені колишні президенти США Джордж Буш-молодший і Барак Обама - вони були суперниками Маккейна на президентських виборах.

Джон Маккейн жорстко критикував Трампа - він називав його "імпульсивним" і "дезінформованим" та критикував через політику глави Білого дому щодо Росії, Сирії та Китаю.

Трамп, у свою чергу, називав Маккейна "некомпетентним". Під час президентської кампанії він публічно висміяв сенатора, заявивши, що той "став героєм тому, що потрапив у полон", а Трамп, за його словами, любить "людей, які не були в полоні".

Сенатора поховають у Аннаполісі (штат Меріленд) на цвинтарі академії ВМС. Прощальна церемонія відбудеться в парламентській асамблеї Арізони - саме цей штат Маккейн представляв у Конгресі протягом 35 років.

Перед похованням труну з його тілом розмістять під куполом Ротонди вашингтонського Капітолію.

За всю історію така честь випадала лише 30 найвидатнішим діячам США. Маккейн стане 13-м за рахунком сенатором, удостоєним цієї посмертної почесті. З цього скорботного приводу Білий дім приспустив прапор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим здивував легендарний сенатор Джон Маккейн після полону у В'єтнамі

Президент США Дональд Трамп заблокував пропозицію речника Білого дому Сари Сандерс і керівника апарату Джона Келлі опублікувати офіційну заяву щодо смерті Джона Маккейна, в якій вони хотіли охарактеризувати сенатора як героя.

Зараз ви читаєте новину «Маккейн не запросив Трампа на власні похорони - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути