понеділок, 27 серпня 2018 07:42

Трамп не дозволив називати Маккейна героєм

Трамп не дозволив називати Маккейна героєм
Сенатор Маккейн критикував Трампа. Фото 112.ua

Президент США Дональд Трамп заблокував пропозицію речника Білого дому Сари Сандерс і керівника апарату Джона Келлі опублікувати офіційну заяву щодо смерті Джона Маккейна, в якій вони хотіли охарактеризувати сенатора як героя.

"В заяві сенатори хотіли нагадати про військове минуле покійного і охарактеризувати його як героя. Однак ця пропозиція була заблокована президентом Дональдом Трампом. Текст підготували до того, як сенатор помер у суботу, а Сандерс та інші помічники у Білому домі редагували її протягом тижня. Коли вона була готова, Трамп підкреслив, що вважає за краще написати твіт зі словами співчуття для родини покійного, тому заяву не опублікували", - повідомив The Washington Post.

"Мої найглибші співчуття і повага сім'ї сенатора Джона Маккейна. Наші серця і молитви з вами!", - написав президент США у Twitter.

Сандерс відмовилась коментувати ситуацію. Водночас Марк Коралло, колишній представник юридичної команди Трампа та республіканський стратег, розкритикував реакцію Трампа на смерть Маккейна.

"Це жахливо. Від президента варто було б очікувати більшого, особливо, якщо йдеться про вшанування справжнього американського героя", - підкреслив він.

Видання зазначає, що, як правило, адміністрація Білого дому завжди публікує офіційні некрологи у випадку смерті видатних американців.

Сенатор від Арізони не підтримував багато з починань президента США. Наприклад, зустріч з Володимиром Путіним в Гельсінкі Маккейн назвав "трагічною помилкою", до якої призвели наївність Трампа і "його симпатія до автократичних лідерів".

2015 року Дональд Трамп заявив своїм виборцям в Айові, що не вважає сенатора героєм через те, що той шість років пробув в полоні у В'єтнамі. "Я поважаю людей, які не потрапляли в полон", - заявив тоді Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гігант. Ікона. Американський герой" - політики висловились про смерть Маккейна

Лідер демократів в сенаті США Чак Шумер анонсував резолюцію щодо перейменування на честь померлого сенатора Джона Маккейна офісу Рассела – найстарішої офісної будівлі Сенату США.

Зараз ви читаєте новину «Трамп не дозволив називати Маккейна героєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути