понеділок, 10 серпня 2020 15:26

"Майданутих" вистачає" - Лукашенко знайшов винних в організації протестів

"Майданутих" вистачає" - Лукашенко знайшов винних в організації протестів
Олександр Лукашенко звинуватив іноземців у протестах у Білорусі. Фото: gazeta.a42.ru

Олександр Лукашенко звинуватив іноземців у протестах у Білорусі, які спалахнули після оголошення попередніх результатів президентських виборів. Зокрема, причетними вважає Польщу, Чехію, Росію та Україну.

"З однієї розмови ми бачимо ляльководів. Одна з ліній цих ляльководів - Чехія. Сьогодні вже з Чехії управляють нашим об'єднаним штабом, де, вибачте мене, сидять ці овечки, нічого не розуміючи, що від них хочуть", - говорить Лукашенко, передає БелТА.

При цьому, заявив він, прибічники кандидата в президенти Світлани Тихановської продовжують насідати, вимагати добровільної здачі влади.

"Тобто Лукашенко, який перебуває на чолі вертикалі влади, на чолі держави, добровільно при 80% голосів має передати їм владу. Це звідти з-за кордону ідуть команди. Потрібно віддати належне місцевим нашим - вони безмежно обурені й говорять: та це неможливо, в Білорусі не та ситуація, щоб вести переговори. Загалом, намагаються управляти процесом з-за кордону. Я про Польщу не говорю. Там уже всі осіли й теж починають смикати за ниточки. Я не говорю про Україну (звідти їхали). Це, впевнений, не державна політика, але там вистачає цих "майданутих", про яких я говорив. Зокрема, на жаль, і з Росії певний приплив людей", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам не байдуже" - Зеленський звернувся до білорусів

Лукашенко пообіцяв дати адекватну відповідь на вуличні акції протесту в республіці. Вказує, що від жорстких дій активістів страждають і правоохоронці.

"Нам намагаються цю заворушку підкинути. Я попереджав: майдану не буде, як би комусь цього не хотілося. Тому треба втихомиритись, заспокоїтися. А батькам втретє кажу подивитися, де їх чадо, щоб не було потім боляче. Поранено десь близько 25 хлопців з ОМОНу. Є переломи рук, ніг. Спеціально, цілеспрямовано били по цих хлопцям. Вони відповіли. Чого тепер ридати і плакати? Тому відповідь буде адекватною", - резюмував Лукашенко.

Президент Європейської ради Шарль Мішель прокоментував останні події у Білорусі після виборів. Глава Європейської ради заявив, що насильство на адресу протестувальників неприйнятне. А прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав провести позачерговий саміт Європейської ради через події в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «"Майданутих" вистачає" - Лукашенко знайшов винних в організації протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути