середа, 24 лютого 2021 12:19

Лондон обігнав Нью-Йорк за концентрацією мільйонерів

Лондон обігнав Нью-Йорк за концентрацією мільйонерів
Лондон / Wikipedia

Згідно зі звітом, який вказує, скільки грошей найбагатші люди світу заробили під час пандемії, Лондон обігнав Нью-Йорк як місто з найвищою концентрацією доларових мільйонерів у світі.

Згідно зі щорічним дослідженням статків найбагатших людей від Knight Frank, майже 875 тис. лондонців є доларовими мільйонерами. Їх активи включають, зокрема, майно. Для порівняння, у Нью-Йорку, який на 2-му місці, таких 820 тис. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найменший будинок Лондона продають за $1,3 млн

Це означає, що кожна 10-та людина в Лондоні, - доларовий мільйонер. Водночас, за даними британської влади, більш як 2,5 млн або 28% лондонців живуть в бідності.

"Середня ціна житла в Лондоні 728 тисяч доларів, тому багато сімей потрапили в категорію мільйонерів. За іронією, висока вартість житла є основним фактором, за яким багато сімей стали надбагатими", - пояснює керівник відділу досліджень Knight Frank Ліам Бейлі.

Лондон також названий улюбленим містом найбагатших людей. Йдеться, що вони вимагають від міст відповідних ресторанів, оперних театрів і театрів, університетів, спортивних і торгових центрів. Лондон також виграв від притоку багатих гонконгців, велика частина з яких покинули колишню британську колонію через страх репресій зі сторони Китаю. Кількість так званих золотих віз, виданих 2020-го жителям Гонконгу, які обіцяли інвестувати у Велику Британію не менш як $2,83 млн, зросла на 68%.

Звіт Knight Frank вказує, що попри економічні збитки, завдані пандемією, мільйонам людей у світі зі скромними доходами, ті, хто були дуже багатими, змогли збільшити статки. Кількість осіб з активами понад $30 млн у світі зросла на 2,4% 2020-го, до 520 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Лондон обігнав Нью-Йорк за концентрацією мільйонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути