Ексклюзиви
пʼятниця, 15 травня 2009 09:06

Лобода пройшла у фінал "Євробачення-2009"

Лобода пройшла у фінал "Євробачення-2009"
У ніч на п"ятницю в Москві в спорткомплексі "Олімпійський" завершився другий і останній півфінал конкурсу пісні "Євробачення-2009".

З 19-ти країн глядачі Європи і члени професійного журі обрали десять найяскравіших учасників.

У фінал пройшли Азербайджан (Айсель і Араш "Always"), Україна (Світлана Лобода "Be my Valentine!"), Хорватія (Ігор Цукров "Liepa Tena"), Литва (Саша Сон "Love"), Молдова (Неллі Чобану "Hora Din Moldova"), Данія (Брінк "Believe Again"), Естонія (група Urban Symphony "Randajad"), Норвегія (Олександр Рибак "Fairytale"), Греція (Сакіс Рувас "This Is Our Night"), Албанія ( Кейсі Тола "Carry Me In Your Dreams").

Ведучими вечора виступили Андрій Малахов і Наталія Водянова. Пряму трансляцію шоу в Росії вів Перший канал, а також офіційний сайт огляду.

Таким чином, тепер визначився остаточний список з 25 фіналістів конкурсу.

Нагадаємо, що минулої середи визначилася перша десятка: Туреччина, Швеція, Ізраїль, Португалія, Мальта, Фінляндія, Боснія і Герцеговина, Румунія, Вірменія, Ісландія.

Також за регламентом конкурсу автоматично у фінал виходять Великобританія, Франція, Німеччина, Іспанія, а також країна-господар "Євробачення", якою цього року стала Росія, яку на 54-му конкурсі представляє Анастасія Приходько з піснею "Мамо".

Фінал "Євробачення" пройде в ніч з 16 на 17 травня. Цього року голосування у фіналі пройде за новою схемою - разом з телеглядачами визначати переможця буде професійне журі 42 країн-учасниць конкурсу.

Очікується, що кульмінацією фіналу буде зв"язок з Міжнародною космічною станцією, і саме космонавти оголосять переможця "Євробачення". Він або вона отримає такий самий кришталевий мікрофон, який привіз до Москви з Белграда рік тому Діма Білан. Очікується, що головний приз щасливчик отримає з рук Міс світу Ксенії Сухинової.

За 54 роки існування "Євробачення" на конкурсі прозвучало більше тисячі пісень. Минулого року в глядацькому СМС і телефонному голосуванні взяло участь майже 9 млн людей по всьому світу. Само ж шоу щорічно дивляться більше 100 млн людей, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Лобода пройшла у фінал "Євробачення-2009"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути