четвер, 04 березня 2021 18:14

Литва не видасть Тихановську білоруському режиму

Литва не видасть Тихановську білоруському режиму
Світлана Тихановська / Wikipedia

Литва не видасть опозиціонерку Світлану Тихановську Білорусі. Навіть попри прохання Мінська про екстрадицію.

Таке заявив заступник литовського міністра закордонних справ Мантас Адоменас. Він каже, таке рішення не погіршить відносини з Білоруссю, адже країни й так уже відкликали послів. Про це передає "5 канал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруський режим ініціював екстрадицію Тихановської

"Керівництво Білорусі добре розуміє, що будь-який запит про видачу Світлани Тихановської суто ритуальна дія. Литва не видає людей, які зазнають політичних переслідувань. У Мінську чудово знають, яку відповідь дамо", - сказав Адоменас.

Видати Тихановську з Литви кілька днів тому попросив Слідчий комітет Білорусі. Прокуратура країни оголосила опозиціонерку в міжнародний розшук. Раніше проти неї порушили кримінальну справу. Закидають організацію масових заворушень і підготовку заволодіння адміністративними будівлями. Також її звинувачують у створенні екстремістської групи з метою захоплення влади. Йдеться про Координаційну раду. У серпні торік, на початку масових протестів, Мінськ сам вислав опозиціонерку з країни.

Політична криза і масові протести в Білорусі розпочалися після президентських виборів на початку серпня 2020-го. Тоді за сфальсифікованими результатами більшість голосів набрав Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994-го. Протестувальники та сейм Литви переконані, що перемогла саме Тихановська. ЄС, США, Канада та Україна не визнають легітимності Лукашенко. ЄС і США запровадили проти білоруського режиму санкції.

Зараз ви читаєте новину «Литва не видасть Тихановську білоруському режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути