неділя, 08 вересня 2019 18:03

Литва і Латвія не визнають місцеві вибори окупантів в анексованому Криму

  Литва і Латвія не визнають "місцеві вибори" в анексованому Криму. Фото: Примечания
Литва і Латвія не визнають "місцеві вибори" в анексованому Криму. Фото: Примечания

Литва і Латвія не визнають результати проведення так званих місцевих виборів в анексованих Росією Криму і Севастополі, а також підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Литва не визнає сьогоднішні "вибори" в Криму і Севастополі, незаконно анексованих Росією. Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, і засуджуємо російську окупацію Криму і порушення міжнародного права", - заявив міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс.

Глава МЗС Латвії також підтвердив, що Рига не визнає місцеві вибори, які проводяться незаконно окупованих і анексованих Росією Криму і Севастополі.

"Я підтверджую нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - написав у твітері Едгарс Рінкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму незаконно проводять чергові вибори

В кінці лютого 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту РФ війська окупували півострів. Оскільки російські військові були без розпізнавальних знаків, в народі їх назвали "зеленими чоловічками".

16 березня 2014 року на території АР Крим пройшов псевдореферендум про статус півострова, організований Кремлем. За сфальсифікованими результатами цього "голосування" Росія включила Крим до свого складу.

Україна, Євросоюз,США не визнали результатів референдуму і вважають, що Росія анексувала Крим.

У березні пройшов 5 рік з моменту окупації Росією Кримського півострова. За 5 років анексії окупанти переселили до Криму 70 тисяч росіян. У той же час, на півострові відбувається витіснення місцевих жителів з ключових посад та їх заміна на вихідців з Росії. В цілому, на анексованому півострові РФ намагається відправити місцевих жителів подалі з Криму, замінивши їх своїми громадянами.

Зараз ви читаєте новину «Литва і Латвія не визнають місцеві вибори окупантів в анексованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути