понеділок, 18 червня 2018 06:06

Листоноші приходять 46 км гірськими стежками - показали найвище в світі відділення пошти
5

В північній Індії, у віддаленій долини Спіті розташований найвищий почтовий офіс. Його висота складає 4400 метрів над рівнем моря.

Долина Спіті лежить у Гімалаях. Є одним із найвищих місць на планеті, заселених людьми. Поштове відділення селища Хікім єдине, яке з'єднує групу ізольованих поселень з оточуючим світом. Мешканці сіл приходять сюди аби написати листа або покласти гроші на депозитні рахунки, повідомляє BBC.

В долині Спіті діє багато стародавніх монастирів
Фото: Sandapan Dutta
Долина Спіті одне з найвіддаленіших місць на Землі, де мешкають люди
Хікімське поштове відділення єдине, яке підтримує зв'язок навколишніх сел з оточуючим світом
У зимові місця відділення доводиться зачиняти
Поштарям доводиться щодня проходити понад 40 км пішки

Керівниця відділення Рінчен Черрінг працює на Хікімській пошті з початку її заснування – 1983го року. Вона зізнається, що це важка робота. Через відсутність автомобільних доріг пошту доводиться розносити пішки. Аби доставити пошту, двоє поштарів проходять щодня близько 46 кілометрів гірськими стежками. Зимовими місяцями через важкі снігопади відділення доводиться зачиняти. Пошта працює від п'яти до шести місяців на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік відправляв поштою гранати

Декілька сусідніх селищ майже незаселені. У жодному з них немає інтернету, а з мобільним зв'язком часто виникають проблеми. Одне з таких сіл – Комік. Воно налічує 13 будинків, античний монастир та школу, в якій вчиться п'ять дітей. На невеличкій ділянці землі поселенці вирощують ячмінь та зелений горох.

У Речі Посполитій перша регулярна поштова італійська лінія простягалась з Кракова через Відень до Венеції та литовська лінія з Кракова через Варшаву до Вільна(1558). Право поштових перевезень орендувала родина Монтелупі (1569—1662). Доменіко Монтелупі започаткував регулярні поштові перевезення у Львові на початку XVII ст. Привілей короля Сигізмунда ІІІ Васа надав право міщанину Роберто Бандінеллі перевозити королівську кореспонденцію до Італії та інших міст (1629). У травні 1629 Бандінеллі уклав угоду з магістратом Львова про організацію пошти і перевезення кореспонденції до Любліна, Кракова, Варшави, Торуня, Гданська, Ясс, Кам'янця, інших міст. Вартість залежала від ваги листа і відстані. На пошті набрали 17 курсорів, які склали присягу війту чи райцями і мали доставляти лише надану кореспонденцію неушкодженою у визначений час, за визначеною таксою під загрозою штрафу, ув'язнення. Курсори відправлялись щосуботи, але при нагальній потребі могли вислати курсора окремо. Пошта розміщувалась у будинку Бандінеллі.

Зараз ви читаєте новину «Листоноші приходять 46 км гірськими стежками - показали найвище в світі відділення пошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути