четвер, 25 травня 2017 23:45

Лист Сущенка доставили до президента Макрона

Лист Сущенка доставили до президента Макрона
Лист незаконно ув'язненого в РФ українського журналіста Романа Сущенка доставили у канцелярію президента Франції. Фото: BBC

Лист незаконно ув'язненого в РФ українського журналіста Романа Сущенка доставили у канцелярію президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомив адвокат політв'язня Марк Фейгін, передає "Укрінформ".

"У французькому посольстві мені підтвердили, що лист мого підзахисного президенту Макрону доставлено за призначенням. Щонайменше, - в канцелярію президента Франції. Сподіваюся, на зустрічі Макрона і Путіна 29 травня якось ця тема порушуватиметься", - зазначив Фейгін.

Він додав, що, на його думку, сьогодні французько-російський діалог неможливий без обговорення низки проблем, серед яких перша, - спроби втручання у вибори президента Франції, а також справа Сущенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лист Путіну не справив враження - Сущенка залишили за ґратами

30 вересня 2016 року паризького кореспондента українського агентства "Укрінформ" Романа Сущенка затримали в Москві, куди він прибув у приватних справах. У ФСБ заявили, що Сущенко - співробітник Головного управління розвідки Міноборони України. Звинуватили у шпигунстві.

У Головному управлінні розвідки назвали фейком заяву ФСБ Росії про те, що журналіст Укрінформу - розвідник.

1 жовтня Лефортовський суд Москви арештував Сущенка на 2 місяці. Потім арешт продовжили до 30 квітня. 14 лютого 2017-го Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту ув'язненого на продовження арешту. Сущенка утримують у СІЗО "Лефортово".

Зараз ви читаєте новину «Лист Сущенка доставили до президента Макрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути