четвер, 15 жовтня 2020 13:53

Лікування Трампа антитілами від Covid-19 могло позбавити його власного імунітету

Лікування Трампа антитілами від Covid-19 могло позбавити його власного імунітету
Моноклональні антитіла від компанії Regeneron діятимуть лише протягом кількох тижнів, і без повторної ін'єкції Трамп стане більш вразливим до Covid-19. Фото: Reuters

Президент США Дональд Трамп одужав від Covid-19 за тиждень, проте експерти вважають, що ліки, які він отримав, можуть зробити організм більш вразливим до інфекції, коли їхній ефект скінчиться.

Попри заяви про імунітет до коронавірусу, який Трамп отримав завдяки лікуванню "коктейлем" з антитіл від компанії Regenero, його ефект не буде тривалим, оскільки організм президента був позбавлений можливості виробити власні антитіла через прийом стероїдних препаратів на ранньому етапі хвороби, повідомляє The New York Times.

"Якщо ви отримуєте антитіла на ранніх етапах і перешкоджаєте розвитку інфекції або лікуєте її, то скоріш за все, ви фактично блокуєте вироблення власних антитіл організму", — розповідає Ден Бероу, вірусолог бостонського медичного центру Beth Israel Deaconess.

Моноклональні антитіла від компанії Regeneron діятимуть лише протягом кількох тижнів, і без повторної ін'єкції Трамп стане більш вразливим до Covid-19 за більшість пацієнтів, які одужали, переконана низка експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Трампа та перша леді вилікувались від Covid-19

Американський президент Дональд Трамп лікувався від Covid-19 впродовж декількох днів. Це обійшлося у понад $100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Лікування Трампа антитілами від Covid-19 могло позбавити його власного імунітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути