Ексклюзиви
четвер, 08 липня 2021 15:11

Лідери Іспанії та Литви терміново перервали брифінг через вторгнення авіації РФ

Лідери Іспанії та Литви терміново перервали брифінг через вторгнення авіації РФ
Педро Санчес (ліворуч) та Гітанас Науседа зупинили брифінг через підняття авіації. Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес та президент Литви Ґітанас Науседа були вимушені перервати пресконференцію на литовській авіабазі Шауляй через терміновий виліт винищувачів для супроводу російського військового літака.

Про це повідомило видання Reuters.

Пряму трансляцію зустрічі політиків проводили на тлі носа військового літака. Вона тривала 3 хв., коли до повітряного судна почали бігти пілоти.

Науседа продовжував промову, доки його та Санчеса не відвели від літака. Зняли трибуни та прапори. Журналісти розійшлися, щоб звільнити дорогу винищувачу.

Сім іспанських військових літаків Eurofighter базуються в Литві з 30 квітня в рамках місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії. Винищувачі вилетіли о 10:55 після повідомлення про те, що військовий літак РФ вилетів з Калінінградської області без представлення плану польоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія підняла авіацію під час навчань Sea Breeze-2021

Після зльоту винищувачів пресконференцію продовжили. Санчес подякував пілотам за важку роботу, яку вони роблять для захисту територіальної цілісності Литви.

Місія повітряної поліції в Балтії часто фіксує російську військову авіацію, яка здійснює польоти над міжнародними водами Балтійського моря. Російська техніка літає без подання плану польоту.

У вівторок, 6 липня, російські винищувачі Су-30 перехопили військовий літак США. Його супроводжували над акваторією Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «Лідери Іспанії та Литви терміново перервали брифінг через вторгнення авіації РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути