середа, 19 квітня 2017 14:12

Ле Пен роздратувала 25 нобелівських лауреатів з економіки

Ле Пен роздратувала 25 нобелівських лауреатів з економіки
Марі Ле Пен роздратувала економістів всього світу / фото: ЕРА

Газета Le Monde опублікувала 18 квітня звернення 25 лауреатів Нобелівської премії з економіки.

Вони засудили "інструменталізацію економічної думки" деякими кандидатами в президенти Франції і пророчили катастрофу в разі виходу країни з ЄС і зони євро, пише RFI.

"Деяких з нас процитували кандидати в президенти Франції, зокрема Марін Ле Пен і члени її команди, щоб виправдати політичну програму стосовно питання Європи", – так починається стаття, підписана володарями Нобеля з економіки з 1987-го по 2016 роки.

Як зазначає Le Figaro, Марін Ле Пен та її команда підкріплювали свої аргументи про необхідність виходу з ЄС і зони євро, посилаючись, зокрема, на американського економіста Джозефа Стігліца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ле Пен планує заборонити легальну імміграцію

Професор Колумбійського університету Стігліц, лауреат премії за 2001 рік, - жорсткий критик необмеженого ринку і неокласичної економічної школи. Проте він є в списку 25 підписантів.

"Не користуйтеся нашими іменами для виправдання гасел політиканів, які бажають внести розкол у суспільство, збереження проекту єдиної Європи - запорука збереження не тільки миру на континенті, а й економічного прогресу країн-членів ЄС і політичного значення Євросоюзу", - йдеться у заяві.

З невідомих причин Франція скасувала засідання комісії з військової співпраці з Україною. Засідання мало відбутися з 18 про 21 квітня. Мали обговорити переоснащення українських вертольотів, створення корвета, а також забезпечення української армії сучасними засобами зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Ле Пен роздратувала 25 нобелівських лауреатів з економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути