вівторок, 23 листопада 2021 11:28

Лава вулкана на Канарах сягнула океану: людям наказали надягти маски й не виходити з дому
11

На Канарських островах продовжує вивергатися вулкан Кумбре-В'єха. Влада іспанського острова Ла-Пальма наказала жителям прибережних міст залишатися вдома, оскільки ще один потік лави досягнув моря.

Унаслідок зіткнення лави з водою виділяються густі хмари потенційно токсичних газів, пише Reuters. Також утворюється водяна пара з частинками соляної кислоти.

"Місцевим жителям наказали залишатися в будинках із закритими дверима та вікнами. Сильний вітер розніс хмару островом. Через високу концентрацію твердих частинок і діоксиду сірки в повітрі жителям Санта-Крус і ще двох прибережних міст порадили надягати маски вперше після початку виверження", - йдеться у повідомленні.

Фото: Reuters

Місцевий аеропорт закрили. На відео видно, як токсичні хмари здіймаються з води, коли розпечена лава спускається зі скелі в Атлантичний океан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потік лави вулкана на Канарах сягнув океану: кадри вражають

19 вересня на острові Ла-Пальма, який належить до групи Канарських островів, уперше за 50 років почалося виверження вулкана Кумбре-В'єха. Тривалий час вулкан вважався сплячим.

За тиждень до виверження на острові з населенням майже 85 тис. осіб фіксували підвищення сейсмічної активності. Тоді сталося понад 1 тис. підземних поштовхів магнітудою до 3,4 бала.

21 жовтня попіл канарського вулкана Кумбре-В'єха досягнув території України. На висоті 10-15 км спостерігається перевищення діоксиду сірки.

Зараз ви читаєте новину «Лава вулкана на Канарах сягнула океану: людям наказали надягти маски й не виходити з дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути