четвер, 11 листопада 2021 11:27

Потік лави вулкана на Канарах сягнув океану: кадри вражають
5

Через сім тижнів після початку виверження вулкана Кумбре-В'єха на канарському острові Ла-Пальма ще один потік лави досяг моря.

Унаслідок зіткнення лави з водою утворюється водяна пара з частинками соляної кислоти, повідомляє RTVE. Вони можуть бути небезпечними для здоров'я людини.

"Розплавлена ​​порода, температура якої становить 800-900°C, досягла пляжу в Гірресі. Звідти вона потрапила до Атлантичного океану", - ідеться в повідомленні.

Фото: Reuters

Людей із будинків навколо пляжу евакуювали впродовж кількох останніх тижнів.

Набагато більший потік лави досяг моря наприкінці вересня і з того часу сформував новий півострів, площа якого вже понад 40 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На острові вулканічний попіл засипав усе навколо - добірка фото

19 вересня на острові Ла-Пальма, який належить до групи Канарських островів, уперше за 50 років почалося виверження вулкана Кумбре-В'єха. Тривалий час вулкан вважався сплячим.

За тиждень до виверження на острові з населенням майже 85 тис. осіб фіксували підвищення сейсмічної активності. Тоді сталося понад 1 тис. підземних поштовхів магнітудою до 3,4 балів.

21 жовтня попіл канарського вулкана Кумбре-В'єха досягнув території України. На висоті 10-15 км спостерігається перевищення діоксиду сірки.

Зараз ви читаєте новину «Потік лави вулкана на Канарах сягнув океану: кадри вражають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути