Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 08:00

Квартал "Червоних ліхтарів" перенесуть за місто

Квартал "Червоних ліхтарів" перенесуть за місто
Квартал "Червоних ліхтарів" в Амстердамі, який мер збирається перенести за місто / Getty Images

В Амстердамі збудують заміський п'ятиповерховий бордель з двома барами, 100 кімнатами і місцем для "еротичних розваг". Так влада нідерландської столиці хоче витіснити за місто квартал "Червоних ліхтарів"

Нову будівлю, площею 5 тис. кв. м, представила у міській раді мер Фемке Халсема. Місто намагається знайти комерційного партнера для новобудови. У січні міська рада дала зелене світло плану Халсеми закрити більшість вікон-борделів у вузьких провулках навколо доків портового міста. Там зараз діє квартал "Червоних ліхтарів". Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кофішопи в Амстердамі заборонять для туристів

"Якщо пройдете по вузьких центральних вуличках, побачите натовпи туристів, які стоять перед вікнами вікон-борделів, і фотографують повій, чи сміються над ними. Як жінка не можу миритися з таким приниженням жінок. Не можу це прийняти. Це суперечить усім правам жінок та ідеї, що хочемо розширити можливості для секс-працівниць", - сказала мер Халсема.

У документі, відправленому до міської ради, йдеться, що в новій будівлі буде плата за вхід, щоб уникнути "злісних" туристів, які роздивляються повій у вікнах. Однак самі секс-працівниці не повністю підтримують ці плани.

"Багато повій кварталу не хочуть працювати в еротичному центрі за містом. Вони хочуть, щоб вікна далі діяли в центрі й були освітлені червоним світлом. Багато жителів теж. Знову і знову повій звинувачують у незручностях в кварталі, які вони не створюють", - сказала колишня повія та засновниця "Інформаційного центр щодо проституції" Марішка Маюр.

Мер каже, що прагне покращити умови роботи для повій та очистити історичний центр міста, включаючи район, де розташовані борделі. Для побудови нового центру обговорюються дев'ять можливих місць.

Зараз ви читаєте новину «Квартал "Червоних ліхтарів" перенесуть за місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути