Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2024 10:49

Кулеба пояснив, чому проблеми на кордоні з Мексикою важливі для США

Кулеба пояснив, чому проблеми на кордоні з Мексикою важливі для США
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував ситуацію на кордоні США з Мексикою. Фото: ukrinform.ua

Питання кордону з Мексикою є частиною виборчої кампанії у США.

Республіканці та демократи нині мають прогрес у переговорах щодо кордону та допомоги Україні, проте головний предмет - саме Мексика. Про це на заході "Україна та світ попереду. 2024", який організував NV, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Я був на мексиканському кордоні дуже багато років тому, у 2008-му, коли ще не було такої кризи, було далеко до неї. Але навіть тоді це справляло враження. Сковані наручниками щойно спіймані наркодилери, наркоторговці, мігранти. Нам показували різні способи протидії нелегальній міграції. У житті вона виглядає менш цивілізовано", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не має "плану Б" на випадок припинення допомоги Заходу - Кулеба

За його словами, для США це зараз є екзистенційним питанням. Усі погоджуються з тим, що на кордоні має бути порядок, проте йдеться про дві групи виборців. Перша - це голоси латиноамериканських мігрантів, які вже отримали громадянство США і мають "ліберальніше" бачення політики щодо кордону. До другої групи відносять громадяни, які є категоричними противниками мігрантів.

"Це питання виключно передвиборчої внутрішньої боротьби за голоси. Але якщо послухати і республіканців, і демократів, усі вони однозначно погоджуються: так погано на кордоні, як зараз, не було ніколи. Питання - як розіграти цю комбінацію так, щоб жодна з партій не дозволила інший заробити більше балів в очах виборців. Ми з вами чудово знаємо, що таке вибори, воно працює однаково скрізь у світі", - додав Кулеба.

Сполучені Штати Америки не мають більше грошей для нової військової підтримки України до ухвалення нового пакету допомоги Конгресом.

Президент США Джо Байден підписав останній пакет допомоги Києву у сфері безпеки, на який були кошти згідно з його повноваженнями, заявив на брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба пояснив, чому проблеми на кордоні з Мексикою важливі для США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути