Ексклюзиви
середа, 05 червня 2024 10:01

Кричить та матюкається - у Палаті представників розслідують поведінку конгресвумен Спартц

Кричить та матюкається - у Палаті представників розслідують поведінку конгресвумен Спартц
Комітет з питань етики Палати представників Конгресу США взявся за Вікторію Спартц. Фото: instagram.com/repvictoriaspartz

Поведінку конгресвумен українського походження Вікторії Спартц розслідує Комітет з питань етики Палати представників Конгресу США.

Вона є республіканкою і представницею штату Індіана, повідомляє Politico.

На Спартц надійшли численні скарги через нібито "зловживання", "загальну токсичність" і "лють". Про це казали її нинішній і колишній помічники. Вони подали скарги і з ними зв'язалися слідчі.

Помічники не назвали свої імена через страх помсти з боку Спартц. Вони заявили, що подали скарги ще до того, як Спартц виграла свої первинні виборчі перегони минулого місяця. Слідчі сказали їм, що Комітет з етики не розпочне офіційного розслідування до цього часу, зважаючи на потенційну можливість втручання у вибори.

Працівники заявляють, що кілька тижнів тому Спартц запровадила скорочення заробітної плати на десятки тисяч доларів для деяких співробітників. При цьому вона постійно скаржилась на роботу своїх підлеглих. У квітні Спартц надіслала співробітникам записку, в якій заборонила їм розмовляти з репортерами Politico, які шукали інформацію про її офіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конгресі просять Байдена перевірити ймовірний зв'язок Єрмака із РФ. МЗС України різко відреагувало

"Якщо ви відчуваєте сильне бажання облити мене брудом, я не проти. Але, будь ласка, не використовуйте вигадані спекуляції, які можуть поставити чиєсь життя під загрозу. Це неетично і не послужить вам на користь у майбутньому", - йшлося у записці.

У вівторок її керівник апарату Патрік Слоуінскі подав у відставку, пропрацювавши на цій посаді менш як місяць. Коментарі він не давав. Директор з комунікацій Спартц Майкл Стівенс з січня, також подав у відставку.

"Зазвичай вона дзвонить комусь по телефону або говорить в обличчя, лається, вимовляє слово на літеру F близько мільйона разів, називає їх довбаними дебілами, довбаними дітьми, довбаними, як завгодно. Це відбувається щотижня. Це не рідкість. Всі мої взаємодії з нею були сповнені цілковитої і тотальної люті", - сказав один з представників конгресвумен.

У відповідь на повідомлення про розслідування комісії з етики Спартц сказала, що "не розуміє, про що ви говорите".

Конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц, яка народилася в Україні, згодна на підтримку Києва.

Але лише зброєю, а не грошима. Умовою вона назвала заходи для охорони кордону США. Про це Спартц написала у Twitter.

Свою позицію вона озвучила після того, як спікер Палати представників Майк Джонсон озвучив свою пропозицію щодо фінансування для України.

Зараз ви читаєте новину «Кричить та матюкається - у Палаті представників розслідують поведінку конгресвумен Спартц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути