Ексклюзиви
середа, 28 березня 2018 18:06

Кремлівські спецслужби визнали, що їх люди є серед висланих дипломатів

Кремлівські спецслужби визнали, що їх люди є серед висланих дипломатів
Серед дипломатів були засекречені співробітники розвідки РФ

Голова Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін зізнався, що серед висланих співробітників посольств є російські шпигуни.

"У числі співробітників МЗС є офіційні представники нашої служби. Серед них і кілька офіцерів безпеки. Ці особи були офіційно представлені в цих країнах як співробітники СЗР. Вони забезпечували взаємодію зі спецслужбами цих країн на так званому партнерському каналі", - наводить слова Наришкіна "Новое время".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цивілізований світ позбавляється російських шпигунів — Огризко

Наришкін запевняє, що Росія вдаться у заходів у відповідь.

До переліку країн, які висилають російських дипломатів, приєдналася і Чорногорія. Одного з російських чиновників оголосили персоною нон-ґрата. Пояснили це як акт солідарності з Великою Британією.

"Чорногорія прийняла це рішення в тісній координації з союзниками. Керувалися інструкцією, прийнятою членами ЄС і НАТО через застосування на території Сполученого Королівства хімічної зброї", - повідомляють у прес-службі Чорногорії.

Проте кілька країн відмовилися висилати російських дипломатів. Такими стали Австрія та Болгарія.

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.

У відповідь на це Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою. До аналогічних дій вдалися 24 країни. Найбільше дипломатів висилають США та Велика Британія - 60 та 23 відповідно. На 3-му місці Україна - 13 росіян.

Зараз ви читаєте новину «Кремлівські спецслужби визнали, що їх люди є серед висланих дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути