понеділок, 26 березня 2018 20:02

Цивілізований світ позбавляється російських шпигунів — Огризко

Цивілізований світ позбавляється російських шпигунів — Огризко
Володимир Огризко: Нарешті цивілізований світ показав Росії, що більше не буде терпіти цю псевдополітику взаємодії, яку вони намагаються проводити останні роки, зневажаючи норми міжнародного права, обвиваючи Захід брехнею. ФОТО: telegraf.com.ua

Висилка російських дипломатів з США та Європи — останній сигнал для Росії отямитися. Якщо Кремль його не зрозуміє, країна може увійди в історію як така, що не відбулася.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів міністр іноземних справ у 2007 — 2009 роках Володимир Огризко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти закликають країни НАТО і ЄС видворити російських дипломатів

"Треба розібратися у формулюваннях. Є дипломати, а є шпигуни. Зараз цивілізований світ висилає шпигунів. Дипломати це дуже гуманна і позитивна професія, бо вони створюють основу для взаємодії між народами. А ті, хто діють під лічиною дипломатії, і є шпигунами, протидіють цій позитивній тенденції. Тих, хто діє всупереч нормальній логіці, країна повинна висилати і робити це регулярно. Нарешті цивілізований світ показав Росії, що більше не буде терпіти цю псевдополітику взаємодії, яку вони намагаються проводити останні роки, зневажаючи норми міжнародного права, обвиваючи Захід брехнею. Це дуже чіткий, жорсткий сигнал Росії: якщо ви будете робити те, що робили останні роки - будете ізольовані. Антипутінський фронт нарешті буде сформований", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відправила в США літак за своїми дипломатами

На думку колишнього міністра, висилка російських дипломатів із США та Європи - один з останніх сигналів для Росії нарешті повернутися до здорового глузду.

"Якщо цього не відбудеться - шансів у Росії перемогти в цій війні значно менше. Радянський Союз її програв. Після цього увійшов в історію, як те, що не відбулося. Якщо в Кремлі не зрозуміють значення цих сигналів, не виключено, що і Росія увійде в історію як країна, яка не змогла зберегтися і просто стала однією зі її сторінок", - вважає він.

Україна має наполягати на тому, щоб антипутінська коаліція в Європі посилювалася.

"Дуже добре, що ми в одній лінії з цивілізованим світом. Наша дипломатія має наполягати, щоб антипутінський фронт ставав щільнішим, а санкції - жорсткішими. Це єдиний спосіб донести до агресора, що цей шлях для нього буде закритий. Наскільки він буде здатний це почути і зрозуміти — це інше питання. Але історія свідчить про те, що якщо ти ведеш лінію на самоізоляцію - те, що робить зараз Кремль - це закінчиться для країни трагічно", - підсумував Володимир Огризко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прощання слов'янки" та сльози: як російські дипломати залишали Велику Британію

Вже двадцять з 28 країн-членів Євросоюзу та США вирішили видворити дипломатів РФ на знак солідарності з Лондоном у "справі Скрипаля". Про це в понеділок, 26 березня, заявив глава Європейської ради Дональд Туск у себе у Twitter.
США висилають з країни 60 дипломатів, Британія - 23, Канада - 4, Україна — 13, Німеччина — 4, Польща — 4, Франція — 4, Литва — 3, Чехія — 3, Данія - 2, Нідерланди — 2, Албанія - 2, Італія — 2 особи, Швеція, Хорватія, Румунія, Фінляндія, Естонія вишле по одному російському дипломату. Очікується, що Іспанія (2 дипломати) та Угорщина (1) оприлюднять свої рішення за деякий час.

Зараз ви читаєте новину «Цивілізований світ позбавляється російських шпигунів — Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути