четвер, 22 вересня 2022 17:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль знайшов крайніх за поразку під Харковом – CNN

Кремль знайшов крайніх за поразку під Харковом – CNN
У Російській Федерації намагаються знайти винних за поразку окупантів на Харківщині. Фото: pixabay.com

У Російській Федерації намагаються знайти винних за поразку на Харківщині.

У Кремлі хочуть перекласти провину з президента РФ Володимира Путіна на військових. Про це повідомляє CNN.

"Кремлівські чиновники та експерти у державних ЗМІ гарячково обговорюють причини провалу в Харкові, і в типовій манері Кремль, схоже, намагається перекласти провину з Путіна на російських військових", – сказав високопосадовець Північноатлантичного альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекидає війська до Запорізької області: свіжа карта боїв від аналітиків ISW

Джерела повідомили виданню, що у військовому керівництві вже відбулися перестановки у відповідь на провал на полі бою. Внаслідок цього структура командування Росії стала ще безладнішою, ніж раніше, зазначили в коментарі. Командир, який керував більшістю підрозділів у Харківській області, перебував на посаді лише 15 днів, і тепер його звільнили, повідомив представник НАТО.

РФ направила "невелику кількість" військ на схід України: деякі з них втекли через контрнаступ Збройних сил України минулого тижня, за словами двох представників міністерства оборони США, – у спробі зміцнити свої ослаблені оборонні рубежі.

Крах Росії у Харківській області став найбільшим ударом для Путіна у його кар'єрі. Посилення російських атак проти цивільних об'єктів в Україні може ще більше підвищити західну військову допомогу Україні. На запит Києва підготували звіт, як можна гарантувати безпеку України після перемоги. Висновок – за допомогою окремих союзників із НАТО зробити українську армію настільки сильною, щоб завжди могла дати відсіч російській агресії. Відбувається поступова адаптація української економіки, яка пристосовується по можливості до воєнних умов. Ось дещо з того, що писали про нас у світових ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Кремль знайшов крайніх за поразку під Харковом – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути