понеділок, 12 вересня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль руйнує свій інформпростір брехнями про "перегрупування" на Харківщині –  ISW

Кремль руйнує свій інформпростір брехнями про "перегрупування" на Харківщині –  ISW
На Харківщині ЗСУ вигнали російських окупантів з більш як 40 населених пунктів. Фото: СБУ

Пояснення міноборони Росії, що втеча їхніх підрозділів з Харківщини є нібито запланованим перегрупуванням – така ж брехня, як і "жест доброї волі" при відступі з-під Києва наприкінці березня.

Російське міноборони не здатне визнавати поразки й цим ще більше собі шкодить. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 11 вересня.

"Міноборони Росії неправдиво стверджувало, що російські війська здійснили низку демонстративних дій і застосували артилерію та авіацію для забезпечення безпеки відведення російських військ. Ці заяви не мають стосунку до ситуації на місці. Нездатність російського МО визнати прорахунки Росії в Харківській області та ефективно створити інформаційні умови руйнує російський інформаційний простір", – наголосили аналітики.

Також зауважили, що пропагандисти Кремля настільки були неготові до провалу російської армії, що "пропонували широкий спектр плутаних пояснень" ситуації, тільки б не визнавати українських успіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти спішно тікають з Харківщини не з пустими руками – Генштаб

Вони то розповідали, що "російські війська воюють проти всього західного блоку", то применшували значення куп'янського напрямку для логістики російських військ.

"Кремлівські пропагандисти виявилися надзвичайно неорганізованими у своїх наративах: одні підтверджували звільнення певних міст, а інші спростовували такі повідомлення. Запрошені експерти також не змогли підтвердити наративи господарів про те, що українські успіхи не мають значення для Донбаської осі", – зазначив ISW.

Аналітики переконані, що такі програми можуть розкрити справжній хід так званої спеціальної військової операції широкій російській громадськості, яка черпає інформацію з державних ЗМІ та російського міноборони.

На Харківщині підрозділи зі складу 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Росії залишилися без шляхів забезпечення завдяки нашим воїнам. Серед окупантів панують панічні настрої. Ворог має численні санітарні втрати, повідомив український Генштаб.

ЗСУ просунулися на південно-східному напрямку від Балаклії та підійшли до міста Ізюм. Також ЗСУ повідомили про звільнення міста Куп'янськ, де розташований залізничний вузол. Росія підтвердила, що виводить свої війська із цього напрямку. Мовляв, це "перегрупування", покликане підсилити Донецький напрямок

10 вересня у звільненому від російських окупантів місті Балаклія на Харківщині урочисто підняли український прапор.

Зараз ви читаєте новину «Кремль руйнує свій інформпростір брехнями про "перегрупування" на Харківщині –  ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути