Ексклюзиви
середа, 12 липня 2023 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль прибрав Суровікіна з публічного поля. Ким його замінили

Кремль прибрав Суровікіна з публічного поля. Ким його замінили
Після бунту Євгена Пригожина низка генералів РФ зникла з публічного поля. Фото: eastnews.ua

Після 24 червня низка генералів, зокрема і Сергій Суровікін, зникла з публічного поля

10 липня начальник Генерального штабу Росії генерал Валерій Герасимов вперше з'явився на телебаченні після невдалого заколоту "вагнерівців", повідомило 12 липня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"По відеозв'язку з Герасимовим був проведений інструктаж начальника штабу Повітряно-космічних сил Росії генерал-полковника Віктора Афзалова", –йдеться у звіті британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі саміту НАТО Шойгу заговорив про "невдалий" контрнаступ ЗСУ

Афзалов перебуває на посаді щонайменше чотири роки, але, ймовірно, це його перша публічна поява з Герасимовим. Афзалов є заступником командувача Повітряно-космічними силами РФ генерала Суровікіна.

"Підвищення суспільного авторитету Афзалова, у той час, як місцезнаходження Суровікіна залишається незрозумілим, надає додаткової ваги гіпотезі про те, що Суровікін був усунений після заколоту ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним", – зазначають у Міноборони Британії.

За даними ЗМІ, головнокомандувача Повітряно-космічних сил РФ і заступника командувача Об'єднаного угруповання окупантів Сергія Суровікіна після бунту "вагнерівців" допитали та відпустили. Про це сказали два джерела, близькі до Генштабу РФ та ФСБ.

Раніше американське видання New York Times написало, що Суровікін заздалегідь знав, що Пригожин планує військовий заколот в РФ. Інші російські генерали також підтримували спробу "вагнерівців" змінити керівництво міністерства оборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «Кремль прибрав Суровікіна з публічного поля. Ким його замінили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути