понеділок, 12 грудня 2022 03:59

Кремль готує нові ротації через провали у зовнішній політиці: кого виженуть

Кремль готує нові ротації через провали у зовнішній політиці: кого виженуть
Президент РФ Володимир Путін попрощається зі старими кадрами. Фото: rezonans-info.com

В адміністрації російського президента Володимира Путіна може відбутися серйозна ротація.

Ціла низка знакових фігур, які відповідають за зовнішню політику, залишить свої посади, пише The Insider

У відставку може піти помічник Путіна Юрій Ушаков, який курує всю зовнішню політику Росії. Також планується звільнення начальника управління президента з міжрегіональних та культурних зв'язків із закордонними країнами Ігоря Маслова, куратора Закавказзя Валєрія Фьодорова і "смотрящого" за Африкою та Ізраїлем Філіпа Іллічова.

Формально заміна деяких фігурантів пояснюється їхнім віком, насправді - через "принизливі провали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни стали взірцем військової неумілості" - Макс Бут

Наприклад, Ушаков брав активну участь у підготовці ультиматуму НАТО та США, коли Кремль зажадав гарантій безпеки та заборони просування Альянсу на схід. У травні 2022 року Ушаков відповідав за переговори між Україною та Росією про припинення військових дій.

Ні ультиматуми Заходу, ні переговори не увінчалися успіхом для Ушакова. Серед інших його провалів називають нещодавній саміт ОДКБ у Єревані, на якому прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відмовився підписати підсумкову декларацію. Разом з Ушаковим підуть члени його команди, які починали працювати з ним ще в посольстві Росії у США.

Щодо Філіпа Іллічова, якого називають "смотрящим" за Африкою та Ізраїлем, то йому закидають убогі результати діяльності в Ізраїлі, де переважна більшість населення підтримує Україну. Крім того, його відставка пов'язана з невдалими спробами Кремля витіснити з продовольчого ринку Африки постачання української пшениці та кукурудзи.

Також найближчим часом, можливо, відбудеться зміна керівництва Генштабу Міноборони РФ. Зараз посаду начальника Генштабу обіймає генерал армії Валєрій Герасимов.

Росія зазначає поразок на всіх зовнішніх напрямках. Кількість її прихильників серед раніше лояльних країн поступово зменшується.

Росія не може пояснити своїм громадянам чому "велика держава" програє Україні. Тому наростає дезінтеграція. Тривають переділи і взаємні звинувачення в елітах, пошук наступників, заявив радник глави Офіса президента України Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Кремль готує нові ротації через провали у зовнішній політиці: кого виженуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути