четвер, 26 вересня 2024 07:14

Країни G7 та ЄС ухвалили декларацію про підтримку відновлення України
3

Понад 30 країн і Європейський Союз ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення та реконструкції України.

Документ прийняли на зустрічі у форматі "Група семи" + Україна, що відбулась у Нью-Йорку. Про це повідомляє пресслужба президента України.

Виступаючи на зустрічі, президент США Джозеф Байден наголосив, що цю декларацію оприлюднюють, щоб засвідчити підтримку України зараз і в майбутньому.

У Нью-Йорку відбулась зустріч у форматі "Група семи" + Україна
Фото: president.gov.ua
У Нью-Йорку відбулась зустріч у форматі "Група семи" + Україна
У Нью-Йорку відбулась зустріч у форматі "Група семи" + Україна

"Я сповнений рішучості забезпечити, щоб Україна мала те, що їй потрібно для перемоги та боротьби за своє виживання. Завтра я оголошу низку дій для прискорення підтримки українських військових", - заявив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські ракети літали біля найбільшого реактора у Європі. Росіяни зруйнували всі українські ТЕС і значну частину ГЕС

У декларації йдеться про всебічне сприяння відбудові України на її шляху до членства в ЄС, координацію підтримки через Українську платформу донорів, надання до кінця року додаткової фінансової підтримки на суму близько $50 млрд коштом доходів від заморожених російських активів. Частину з них спрямують на оборонні потреби.

За словами президента Володимира Зеленського, це спільне зобов'язання сприятиме відновленню України. Підтримка має стати відчутною вже цьогоріч.

"Це свідчить про наш спільний погляд на життя – ми захищаємо людей, і ми забезпечуємо людям можливість жити. І абсолютно виправдано, що ті, хто допомагає нам вистояти зараз, першими – разом з Україною – отримають користь від масштабної відбудови", - зазначив Зеленський.

Підписанти чітко заявили, що завдяки колективній підтримці української реконструкції та відновлення вони забезпечать, щоб Росія не змогла досягти своїх цілей, а також зроблять усе, щоб після закінчення війни Україна мала стійку до російських загроз економіку.

Під час ухвалення декларації виступали також президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні та прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Спільна декларація залишається відкритою для підписання.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з американським президентом Джо Байденом на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Сторони домовилися обговорити український план перемоги у Вашингтоні 26 вересня.

Зеленський також ознайомив президента США із ситуацією в Україні, зокрема на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Країни G7 та ЄС ухвалили декларацію про підтримку відновлення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути