вівторок, 08 лютого 2022 16:25

Красуня, але не твоя: Зеленський відповів Путіну на скандальну заяву

Красуня, але не твоя: Зеленський відповів Путіну на скандальну заяву
Зеленський відповів Путіну на "терпи, моя красавица". Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський прокоментував слова очільника Кремля Володимира Путіна "терпи, моя красавица". Їх президент Росії нібито вжив у контексті України, коментуючи Мінські угоди.

Під час спільної пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном Зеленський сказав, що Україна дійсно красуня, але слово "моя" з вуст Путіна – це вже занадто, передає Gazeta.ua.

"Тут є речі, з якими не посперечаєшся. Україна справді красуня, з приводу "моя" - мені здається, це вже перебір", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленький Путін за великим столом - мережі сміються

Президент наголосив, що Україна дійсно дуже терпляча, і це тому, що мудра.

"Україна терпляча, я гадаю, це мудрість. Це важливо для всієї Європи та для росіян. Тому що від нашого терпіння залежить ескалація. Ескалація – з іншого боку. Ми боронимо свою країну, ми на своїй території. Наше терпіння впливає на провокації, коли ми не відповідаємо на них, а поводимося гідно. Тому терпіння – це, як на мене, мудрість", - додав Зеленський.

7 лютого у Москві Еммануель Макрон зустрічався Володимиром Путіним. Переговори тривали понад 5 год. Путін сидів за довгим білим столом напроти французького колеги. Макрон під час візиту нібито домовився з Путіним, що Росія відведе війська від українських кордонів. На які поступки за це погодився французький лідер – невідомо.

8 лютого Макрон прибув в Україну. Володимир Зеленський зустрів французького колегу в Маріїнському палаці у Києві. Після перемовин із президентом України Макрон наголосив на необхідності виконувати Мінські домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Красуня, але не твоя: Зеленський відповів Путіну на скандальну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути