четвер, 21 лютого 2019 12:01

Кращі світлини 2019: найпрестижніша премія світу з фотожурналістики оголосила номінантів
6

Фото називається "Жертви можливої атаки в Східній Гуті лікуються". Воно зроблене в лютому 2018 року. Під час вирішального штурму передмістя Дамаска жителі Східної Гути зазнали масового обстрілу і, ймовірно, щонайменше однієї газової атаки.
Фото: MOHAMMED BADRA/EUROPEAN PRESSPHOTO AGENCY
"Хлопчик з Алмаджірі". Тут зображена дитина у місті Бол в Чаді під стіною, що розмальована зображеннями гранатометів. Через значне висихання озера Чад - колись найбільшого в Африці - на його берегах панує голод і постійні конфлікти фермерів та скотарів. У цьому районі активне угруповання "Боко Харам", що поповнює тут лави своїх бійців.
На світлині зображена вагітна жінка - колишня бійчиня колумбійського угрупування ФАРК. Повстанці охоче брали жінок до своїх лав, але народжувати їм не дозволяли. П'ять попередніх вагітностей цієї жінки закінчилися абортами.
Знімок називається "Зникнення Джамала Хашоггі". На ньому людина (можливо, охоронець) намагається стримати репортерів біля входу в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі, куди в цей момент входять саудівські слідчі, які приїхали до Туреччини.
"Дівчинка, яка плаче на кордоні" Джона Мура зображує маленьку дівчинку з Гондурасу, чию матір обшукують американські прикордонники в Техасі. Наплив іммігрантів в США минулого року призвів до того, що генеральний прокурор Джеф Сешнс оголосив про кримінальне переслідування тих, хто нелегально перетнув кордон.  Незабаром з'явилася інформація, що маленьких дітей насильно відбирають у затриманих на кордоні батьків. Батько цієї дівчинки, що залишився в Гондурасі, пізніше розповів, що її не розлучали з матір'ю, а саме рішення генпрокурора під тиском громадськості скасував Дональд Трамп.

Один з найпрестижніших у світі фотоконкурсів World Press Photo оголосив номінантів на премію 2019 року в кількох категоріях, серед яких "Фотографія року". На звання найкращої претендують шість світлин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійський фотограф зловив закохані пари, які цілуються серед міста

Переможців оголосять 11 квітня в Амстердамі.

Весільний фотограф П'єр Віоль із Мексики 10 років знімає закоханих під водою. Робить це в морі та басейнах.

"Під водою речі інші. Все стає світлим і тихим. Я роками перетворюю акваторії на фотостудії для закоханих пар. Я доповнюю природне світло спалахами у воді, щоб створити магічні сцени", - розповідає Віоль.

Зараз ви читаєте новину «Кращі світлини 2019: найпрестижніша премія світу з фотожурналістики оголосила номінантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути