Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2021 15:58

Космічні польоти 2024 року вже можна забронювати за $50 тис.

Космічні польоти 2024 року вже можна забронювати за $50 тис.
World View почав бронювати польоти за межі атмосфери / World View

Американська компанія World View почала бронювати польоти за межі атмосфери, які почнуться через три роки. Клієнти злетять на висоту 30 км.

Ціна - $50 тис. Перші польоти заплановані на початок 2024 року. Типова поїздка триватиме 6 - 8 год. Туристи зможуть побачити кривизну Землі на тлі темряви космосу. Про це пише видання Space.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутник NASA сфотографував марсохід з орбіти Червоної планети

"Ми змінюємо визначення космічного туризму для учасників, створюючи спогади про деяких з найпрекрасніших чудес Землі. Створюючи доступніший для багатьох людей досвід космічного туризму, сподіваємося дати якомога більшій кількості можливість побачити нашу планету з безпрецедентно нових висот", - каже гендиректор компанії Раян Гартман.

За словами представників World View, подорож буде доволі плавною і м'якою, щоб умістити людей різного віку й рівня підготовки.

У World View вже є замовлення на перший комерційний рейс з екіпажем. Некомерційна організація Space For Humanity купила всі місця для дебютної місії і заповнить їх цивільними астронавтами, яких вона добере й навчить.

World View планує злітати з шести місць світу: Австралії - неподалік від Великого Бар'єрного рифу, Кенії, Норвегії, Амазонки в Бразилії, Монголії - біля Великої Китайської стіни, і Єгипту - від пірамід Гізи.

За словами представників компанії, політ буде розкішним. Капсула матиме відкидні сидіння, високошвидкісний інтернет, камери спостереження за Землею і телескопи для визначення зірок, а також інші вигоди. На кожному рейсі будуть два працівники - консьєрж і оператор-гід. Подаватимуть страви й напої, зокрема спеціально розроблені коктейлі.

У повністю надутому стані повітряна куля вміщатиме 481,4 тис. куб. м газу. Капсула й парашут будуть багаторазовими.

Астронавтам національного управління США з аеронавтики й дослідження космосу вперше вдалося виростити перець чилі на Міжнародній космічній станції. Хоча зростання плодів в космосі сповільнилося, на перший урожай очікують вже до кінця жовтня, повідомили в блозі NASA.

Зараз ви читаєте новину «Космічні польоти 2024 року вже можна забронювати за $50 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути