четвер, 02 грудня 2021 15:00

Корупційний скандал: ексканцлер Австрії заявив, що йде з політики

Корупційний скандал: ексканцлер Австрії заявив, що йде з політики
Австрійські ЗМІ вважають ймовірним наступником Курца на посту лідера партії міністра внутрішніх справ Карла Негаммера. Фото: Reuters

Ексканцлер Австрії Себастіан Курц, який подав у відставку на тлі корупційного розслідування, йде з політики.

З такою заявою 35-річний політик, який досі є лідером консервативної Австрійської народної партії, виступив у четвер, повідомляє Kronen Zeitung. Причиною свого рішення Курц називає народження первістка.

"Я приймав неправильні рішення. Я не святий і не злочинець. Я людина з недоліками, з усім, що за ними йде. І я з нетерпінням чекаю дня, коли зможу довести в суді, що обвинувачення проти мене є неправдивими", - сказав він.

Курц обіймав посаду канцлера з 2017-го. Він подав у відставку на початку цього року. У жовтні Курца змінив на посаді канцлера глава МЗС Александр Шалленберг.

Оголошуючи про відставку з поста лідера партії, Курц зазначив, що останні кілька місяців були для нього "захистом від обвинувачень і судових розглядів, а не змаганням за кращі ідеї". За його словами, це нормально для політики, але особисто для нього стало "виснажливим досвідом".

Австрійські ЗМІ вважають ймовірним наступником Курца на посту лідера партії міністра внутрішніх справ Карла Негаммера. У п'ятницю щодо цього відбудеться засідання керівництва партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ексканцлера Австрії зняли недоторканість і судитимуть за можливу корупцію

Курца обвинувачують у використанні державних грошей для оплати опитувань, які підвищували його імідж. Прокуратура підозрює, що в обмін на публікацію добрих для нього опитувань та інших позитивних репортажів великий австрійський таблоїд отримав прибуткову рекламу.

У квітні правоохоронні органи Австрії почали розслідування про корупцію, у якій фігурують високопоставлені чиновники і найближчі соратники Курца. Прокуратура провела обшуки в канцелярії Курца та у штаб-квартирі його партії. Курца також підозрюють у неправдивих свідченнях парламентському комітету, сформованому для розслідування політичного скандалу, що повалив його колишній уряд.

Зараз ви читаєте новину «Корупційний скандал: ексканцлер Австрії заявив, що йде з політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути