Ексклюзиви
понеділок, 16 березня 2020 13:37

Коронавірус: ще низка країн ввели надзвичайний стан

Коронавірус: ще низка країн ввели надзвичайний стан
Іспанія знаходиться на другому місці в Європі після Італії за кількістю заражених коронавірусом

Уряди Румунії, Словаччини, Іспанії, Сербії та Казахстану вводять в країні режим надзвичайного стану через епідемію коронавірусу.

В Іспанії ввели надзвичайний стан мінімум на 15 днів. Всі поліцейські сили та армія перевели в стан готовності, передає DW.

В країні були закриті всі дитячі садки, школи та університети на двотижневий термін. Жителям пропонується залишати свої будинки лише у виняткових випадках. Всім авіакомпаніям, а також громадському транспорту наказано перейти в режим роботи із зниженим навантаженням. Закриття державних кордонів поки не заплановано.

Іспанія знаходиться на другому місці в Європі після Італії за кількістю заражених коронавірусом. (7,7 тисяч). Померло близько 300 осіб. Серед заражених: дружина прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса і міністр рівних можливостей Ірен Монтеро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни, які закрили кордони для іноземців

В Румунії, за даними МОЗ, станом на 16 березня, зафіксовано 139 випадків зараження коронавірусів. У неділю - 16 нових випадків. Одужали дев'ять осіб.

Президент Румунії Клаус Йоханніса підкреслив, що надзвичайний стан дозволить виділити важливі ресурси для управління кризою, спричиненою вірусом. Згідно з Конституцією Румунії, рішення президента про введення НС, протягом п'яти днів повинен схвалити парламент.

У Сербії на сьогодні зафіксували 55 хворих на COVID-19, летальних випадків не зафіксовано.

Від сьогодні в країні не працюватимуть школи, вузи, дитячі садки, кафе, ресторани, концертні та спортивні зали. Заборонені всі спортивні змагання. Людям старшим від 65 років заборонено покидати помешкання.

Уряд заборонив підвищувати ціни на продовольчі товари, засоби для гігієни й медичне обладнання. Лікарні й державні інституції охоронятимуть військові.

Громадяни Сербії, які повертаються до країни, повинні упродовж 14 днів перебувати на карантині. Іноземних громадян до Сербії не пускають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через які пункти пропуску можна повернутись додому - карта

У Словаччині, де число заражених на коронавірус за добу зросла з 44 до 61, про введення режиму НС повідомив прем'єр-міністр Петер Пеллегріні.

В країні закривають усі магазини, окрім продовольчих, аптек, банків, автозаправних станцій та поштових відділень. Допускають тимчасове закриття заводу Volkswagen в околицях Братислави. Остаточне рішення на цю тему буде прийнято в найближчі два дні.

У Казахстані надзвичайний стан запроваджено до 15 квітня, повідомляє сайт президента республіки.

Передбачається обмежити функціонування великих об'єктів торгівлі, призупинити діяльність торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів, виставок та інших об'єктів.
Крім того, буде обмежено в'їзд і виїзд з Казахстану, за винятком персоналу дипломатичної служби та членів делегацій міжнародних організацій.

Із 12 березня в Україні діє карантинний режим для запобігання поширенню коронавірусу. Захворювання офіційно підтвердили у п'яти людей.

Із опівночі 16 березня діє обмеження для іноземців на в'їзд в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: ще низка країн ввели надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути