Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2020 09:57

Коронавірус майже не передається поверхнями

Коронавірус майже не передається поверхнями
Німецькі вчені вважають, що головний чинник зараження - це тривалий контакт з інфікованим. Фото: Reuters

Німецький вірусолог Гендрік Штрек розповів, що вірус майже не передається дотиками до поверхонь, на якій є зараза. У 99% це відбувається через тривале перебування біля хворого.

Дослідження проводили у місті Гайсберг – одному із епіцентрів коронавірусу в Німеччині, пише RTL Today. Кілька тижнів вчені опитували людей та брали зразки вірусу для того, аби з'ясувати логіку його розповсюдження.

"Немає значного ризику зараження цією хворобою, коли ви ходите магазинами. Серйозні спалахи інфекції завжди були результатом того, що люди протягом більш тривалого періоду часу були ближче один до одного, наприклад, після вечірок в Ішглі, Австрія. Коли ми брали зразки з дверних ручок, телефонів або туалетів, було неможливо культивувати вірус в лабораторії на основі цих зразків", - розповів Штрек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові дані щодо виживання вірусу на різних поверхнях

За його словами, щоб дійсно заразитися, потрібно тривалий час перебувати у контакті з інфікованим. Водночас щоб підхопити коронавірус із поверхні необхідно, щоб заражена людина кашлянула в руку, потім доторкнулась, наприклад, до дверної ручки, а одразу після цього до неї доторкнулась інша людина, а згодом і до власного обличчя.

Це вкрай важливі експерименти, адже на основі отриманих даних уряди можуть формувати стратегії виходу з жорсткого карантину. Тому базуватися вони повинні на фактах, а не на припущеннях.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус майже не передається поверхнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути