Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2021 12:44

Королева відсвяткувала 95-річчя. У червні святкуватиме знову

Королева відсвяткувала 95-річчя. У червні святкуватиме знову
Королева Єлизавета ІІ / Getty Images

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ святкує 21 квітня 95-річчя. Воно затьмарене сумом через смерть її чоловіка, принца Філіппа, 9 квітня, з яким вона прожила 73 роки.

Монарх святкувала цього року на самоті, насолоджуючись обідом з кількома членами своєї сім'ї. Члени монаршої родини розробили графік прогулянок з королевою протягом дня, щоб зберігати дистанцію і переконатися, що вона не сама. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія прощається із принцом Філіпом: онлайн-трансляція

Якщо сьогодні справжній день народження королеви, то в червні у неї ще один - офіційний. Традицію святкування другого дня народження монархів запровадили 250 років тому. З 1748-го британські королі й королеви відзначають його парадом. Його запровадили монархи, які народилися в холодну пору року, коли незручно приймати парад.

Дата офіційного дня народження королеви не встановлена, і зазвичай святкується в другу суботу червня. Військовий парад у червні є яскравою подією в королівському календарі. У ньому перед монархом проходять 1400 солдатів, 200 коней і 400 музикантів.

За нормальних обставин, без пандемії, цього дня вся королівська родина збирається на балконі Букінгемського палацу, щоб помахати підданим. Зазвичай це єдиний раз, коли вся монарша родина, всі покоління, разом. Торік традиційний вихід скасували через загрозу Covid-19, також його не буде цього року в червні.

Зараз ви читаєте новину «Королева відсвяткувала 95-річчя. У червні святкуватиме знову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути