середа, 29 серпня 2018 11:48

Конкуренти російських хакерів стежили за Клінтон

Конкуренти російських хакерів стежили за Клінтон
Китайська компанія стежила за Гіларі Клінтон. Фото depo.ua

Китайська компанія зламала приватний поштовий сервер Гілларі Клінтон, коли вона займала пост держсекретаря США в 2009-2013 роках.

"Китайська компанія, яка офіційно працює у Вашингтоні, практично в режимі реального часу отримувала всю переписку Клінтон: вхідні та вихідні листи, а також її чернетки. Повідомляється, що хакерська програма була встановлена на сервері, який знаходився в резиденції Гілларі Клінтон в Нью-Йорку", - пише консервативне американське видання The Daily Caller з посиланням на власне джерело.

При цьому видання відзначає, що в ФБР та Департамент юстиції нібито знали про те, що відбувається. Нібито вони отримували інформацію про злом сервера Клінтон, але нічого з цим не робили. Втім, спікер Клінтон Нік Мерріл каже, що ФБР розслідувало ці дані і не знайшло жодних доказів злому сервера.

Інформатор видання зазначив, що назва компанії відома, однак називати її він не має права, оскільки у нього "будуть великі проблеми". Крім того він підкреслив, що китайська компанія збирала дані не для себе, а працювала в якості шпигунів китайського уряду в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обмовився". Трамп погодився з висновками американської розвідки

В серпні 2018 року корпорація Microsoft заявила, що зафіксувала спроби Росії вплинути на вибори в американський Конгрес, які пройдуть у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Конкуренти російських хакерів стежили за Клінтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути