середа, 09 грудня 2020 07:38

Конгрес США схвалив виділення Україні $250 млн

Конгрес США схвалив виділення Україні $250 млн
Палата представників США більшістю голосів ухвалила законопроєкт оборонного бюджету на 2021 рік, який передбачає виділення $250 млн на підтримку Збройних сил України. Фото: REUTERS

У вівторок, 8 грудня, Палата представників США більшістю голосів ухвалила законопроєкт оборонного бюджету на 2021 рік. Він передбачає виділення $741 млрд на потреби Пентагону та програми у сфері оборони і безпеки по лінії Міненергетики.

У законопроєкт включене виділення $250 млн на підтримку Збройних сил України. Також він містить положення щодо посилення санкцій проти газопроводів "Північний потік — 2" і "Турецький потік". Про це повідомляє The New York Times.

Законопроєкт підтримали 335 членів Палати представників, тоді як ще 78 висловилися проти. Заблокувати його неодноразово погрожував Дональд Трамп. За кілька годин до голосування він опублікував у Twitter допис, у якому висловив надію на підтримку своєї позиції республіканцями. Він також попередив, що може скористатися правом вето.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден може допомогти Зеленському в антикорупційній сфері - ЗМІ

Трамп, зокрема, виступає за скасування статті 230 закону про телекомунікації від 1996 року, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

"Обов'язково потрібно передбачити припинення дії статті 230 у цілях нацбезпеки, збереження наших національних пам'яток, а також дозвіл 5G та скорочення військ в інших країнах", - написав він.

Втім, під час голосування Палата представників набрала необхідну кількість голосів для того, щоб подолати можливе вето президента.

Із 2014 року США надали Україні допомогу на загальну суму $4,1 млрд. Також видали Україні 3 суверенні гарантії позик на $1 млрд кожна для сприяння стабілізації економіки.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США схвалив виділення Україні $250 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути