пʼятниця, 20 листопада 2020 13:36

Байден може допомогти Зеленському в антикорупційній сфері - ЗМІ

Байден може допомогти Зеленському в антикорупційній сфері - ЗМІ
Джо Байден. Фото:facebook.com/joebiden

Після інавгурації Джо Байден та його нова адмніністрація змогли б зробити кілька кроків для зміцнення позицій президента України Володимира Зеленського в питаннях боротьби з корупцією.

Про це пише американське видання Washington Post.

"Зеленський допустився кількох помилок. Зокрема, через його тиск звільнився голова Національного банку. Пан Зеленський заплутався в пошуку відповідей на судові питання", - пишуть у статті.

У пресі йдеться про те, що адміністрація Байдена може підготувати пакет санкцій проти суддів Конституційного суду. Для них можуть заборонити видачу віз та заморозити активи в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп придумав, як подовше лишатись президентом - ЗМІ

"Департамент юстиції Байдена також може відновити зусилля щодо порушення кримінальних справ про корупцію проти ключових українських олігархів, включаючи Дмитра Фірташа та Ігоря Коломойського, які зіграли важливу роль у блокуванні реформ і просуванні інтересів Росії в Україні", - ідеться в матеріалі.

Видання зазначає, що однією з перших ініціатив Байдена у зовнішній політиці повинна стати реанімація політичного союзу між Вашингтоном і Києвом, який підірвав Дональд Трамп.

"Трамп просував російську дезінформацію про те, що Україна, а не режим Володимира Путіна, втручалася у вибори в США 2016 року. Трамп також вимагав, щоб Київ почав політизоване розслідування відносно Байдена 2019-го, одночасно затримуючи військову допомогу США і запрошення Зеленського приїхати з візитом до Вашингтона", - пишуть у статті.

Натомість Джо Байден був одним з кращих американських друзів України. Будучи віцепрезидентом США, він 5 разів відвідував країну і рішуче підтримував боротьбу України з російською агресією та корупцією.

Президент США Дональд Трамп затягує процес передачі влади і намагається посіяти сумніви в результатах президентських виборів 2020 року, щоб помститися демократам за їхні висловлювання про нелегітимність виборів 2016-го та ініціювання "російського розслідування".

Зараз ви читаєте новину «Байден може допомогти Зеленському в антикорупційній сфері - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути