пʼятниця, 20 листопада 2020 11:06

Трамп затягує передачу влади Байдену, щоб помститися демократам за "російське розслідування" - ЗМІ

Трамп затягує передачу влади Байдену, щоб помститися демократам за "російське розслідування" - ЗМІ
Президент США Дональд Трамп затягує процес передачі влади. Фото: pixabay

Президент США Дональд Трамп затягує процес передачі влади і намагається посіяти сумніви в результатах президентських виборів 2020 року, щоб помститися демократам за їхні висловлювання про нелегітимність виборів 2016-го та ініціювання "російського розслідування". Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело, близьке до президента.

Відмова Трампа визнати перемогу кандидата в президенти США Джо Байдена частково пов'язана з тим, що ексдержсекретар США Гілларі Клінтон і колишній президент США Барак Обама заявляли, що Росія втрутилася у вибори 2016 року і могла вплинути на їхній результат.

Крім того, Трампу важко програти Байдену, якого він в ході передвиборної кампанії називав негідним суперником.

Зазначається, що друзі та ділові партнери закликали Трампа дозволити початися перехідному процесу. Вони просили його відмовитися від послуг адвоката Руді Джуліані та інших членів юридичної команди. Однак чинний президент поки не готовий визнати свою поразку, але через тиждень або 10 днів позиція Трампа може змінитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці вважають, що Трамп повинен визнати поразку - опитування

У березні 2019-го команда спецпрокурора Роберта Мюллера завершила роботу над доповіддю про ймовірне втручання Росії у вибори 2016 року в США і передала його генпрокурору. У листі Конгресу генпрокурор оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між Росією і передвиборчим штабом Трампа. Спецпрокурор не став висувати звинувачень Трампу в перешкоджанні правосуддю. Він залишив питання на розгляд генпрокурора, який прийшов до висновку, що для пред'явлення президенту звинувачень недостатньо підстав.

Зараз ви читаєте новину «Трамп затягує передачу влади Байдену, щоб помститися демократам за "російське розслідування" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути