Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 09:30

Конфлікт Facebook і Австралії: компанія інвестує $1 млрд у журналістику

Конфлікт Facebook і Австралії: компанія інвестує $1 млрд у журналістику
Facebook готова активно співпрацювати з видавцями новин. Фото: pixabay.com

У найближчі 3 роки американська корпорація Facebook Inc. планує інвестувати у новинну журналістику щонайменше $1 млрд.

Про це на тлі конфлікту компанії з владою Австралії заявив віцепрезидент Facebook з глобальних питань Нік Клегг, передає DW. Соцмережа тимчасово заблокувала можливість австралійським користувачам переглядати та обмінюватися новинами, розміщеними на платформі.

Facebook готова активно співпрацювати з видавцями новин і згодна з тим, що якісна журналістика лежить в основі відкритого суспільства. При цьому Клегг зазначив, що компанія не просить у медіакорпорацій контент, за який попросила заплатити влада Австралії.

Представник Facebook розповів про альтернативу. Так, у січні корпорація уклала угоди з The Guardian, Telegraph Media Group, Financial Times, Daily Mail Group, Sky News та іншими місцевими та регіональними ЗМІ, яким відтепер платитимуть за контент, що розміщується у Facebook News для Великої Британії. Подібні угоди також уклади з видавництвами у США. Перемовини ведуться й із представниками Німеччини та Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білл Ґейтс виділить $2 млрд на порятунок планети

Влада Австралії спробувала змусити цифрові платформи Google і Facebook платити австралійським медіа за оригінальний контент, розробивши новий закон, який регулює комерційні відносини між ЗМІ та цифровими платформами.

У відповідь компанія Facebook з 18 лютого на кілька днів обмежила австралійцям доступ до новин і публікацій як місцевих, так і іноземних медіаресурсів. Люди в усьому світі не могли розміщувати посилання на новини австралійських ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт Facebook і Австралії: компанія інвестує $1 млрд у журналістику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути