пʼятниця, 30 листопада 2018 13:58

Компанія Трампа хотіла подарувати Путіну пентхаус у новому хмарочосі - ЗМІ

Компанія Трампа хотіла подарувати Путіну пентхаус у новому хмарочосі - ЗМІ
Організація Дональда Трампа хотіла збудувати хмарочос "Трамп-Тауер" у Москві. ФОТО: GLOBAL LOOK PRESS

Компанія американського президента Дональда Трампа The Trump Organization хотіла побудувати в центрі Москви 100-поверховий хмарочос "Трамп-Тауер". Розкішний пентхаус у ньому вартістю $50 млн планувалося передати президенту РФ Володимиру Путіну.

"У Росії олігархи будуть зі шкури лізти, щоб жити в тому ж будинку, що й Володимир Путін. Моя ідея полягала в тому, щоб дати Путіну пентхаус за $50 млн і запросити $250 мільйонів за решту апартаментів. Усі олігархи б вишикувалися в чергу", - розповів бізнес-партнер президентського адвоката Фелікс Саттер виданню BuzzFeed.

Перемови щодо вежі "Трамп-Тауер" тривали 2016-го під час перевиборної кампанії США. При цьому про будівництво хмарочоса в Росії в організації задумувалися задовго до висування кандидатури Трампа на вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилась реакція Трампа на події у Керченській протоці

Як повідомили джерела у правоохоронних органах BuzzFeed, екс-адвокат Трампа Майкл Коен обговорював передачу пентхаусу з прес-секретарем Путіна Дмитром Пєсковим. 20 січня 2016-го Коен розмовляв із представником російського уряду – імовірно, помічником Пєскова - щодо "Трамп-Тауеру". Коен просив допомоги у просуванні проекту, виділенні землі та фінансуванні будівництва, зазначено в судовому документі.

Переговори про будівництво вежі велися ще в серпні 2017-го і, зрештою, угоду про хмарочос "заморозили". Достеменно невідомо, чи знав Трамп про такі плани щодо пентхаусу, однак Коен заявив, що регулярно інформував президента та його сім'ю про перебіг подій.

Дональд Трамп скасував заплановану зустріч із Путіним, бо Росія не повернула Україні захоплені кораблі та не звільнила моряків. Він заявив, що йому не подобається те, що відбувається між Росією та Україною. Водночас він зазначив, що зустріч може відбутися після вирішення ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Трампа хотіла подарувати Путіну пентхаус у новому хмарочосі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути