субота, 26 березня 2022 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Командир танкового полку РФ застрелився, а "розконсервована" військова техніка повністю розкрадена

Командир танкового полку РФ застрелився, а "розконсервована" військова техніка повністю розкрадена
З бойових машин РФ повністю розкрадено оптичні прилади та електроніку з вмістом дорогоцінних металів, тож відновити її неможливо.Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти намагаються відновити свої втрати за рахунок техніки знятої з тривалого зберігання, але працюючих робочих одиниць практично не було виявлено. З бойових машин повністю розкрадено оптичні прилади та електроніку з вмістом дорогоцінних металів, тож відновити її неможливо.

Командир 4 танкової дивізії застрелився, повідомляє Головне управління розвідки МО України.

"Окупанти намагаються відновити втрати за рахунок техніки знятої з тривалого зберігання. Зокрема, на аеродромі в селищі Клімове Брянської області (35 км від кордону України) противник розгортає ремонтно-відновлювальну базу. Наразі база намагається "поставити в стрій" значну кількість техніки, яка прибуває зі складів тривалого зберігання. Стан цієї техніки здебільшого вкрай незадовільний, що унеможливлює її повноцінне використання", - повідомляє розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати ворога

Загалом з бойових машин повністю розкрадено оптичні прилади та електроніку з вмістом дорогоцінних металів, тож відновити її неможливо.

"Зокрема, у 4 танковій дивізії РФ з'ясували, що з 10 "розконсервованих" танків лише один знаходиться в більш-менш працездатному стані. Решта – повністю розукомплектовані. Частина з них не має навіть двигунів. На даний час плани з передачі на фронт техніки, знятої зі зберігання фактично зірвано. За наявної інформації – командир 13 танкового полку 4 танкової дивізії РФ – застрелився", - повідомляють у розвідці.

Окупанти намагаються відновити боєздатність своїх підрозділів та поповнити кількість боєприпасів. Хочуть відновити наступ на різних напрямках. Роблять спроби піти на Київ, але українські сили успішно відбивають атаки. У росіян брак кваліфікованих кадрів для армії.

Зараз ви читаєте новину «Командир танкового полку РФ застрелився, а "розконсервована" військова техніка повністю розкрадена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути