субота, 18 червня 2016 23:40

Колишнього президента Єгипту засудили до довічного ув'язнення

Колишнього президента Єгипту засудили до довічного ув'язнення
Фото: Reuters

В Єгипті Верховний суд залишив в силі вирок про довічне ув'язнення, до якого засудили екс-президента країни, лідера одіозних "Братів мусульман" Мохаммеда Мурсі.

Про це повідомило агентство Reuters.

Мурсі визнали винним у керівництві незаконною організацією і в крадіжці секретних документів. Довести, що він особисто передав їх представникам Катару, тим не менш, не вдалося.

Ще шість фігурантів справи Мурсі звинуватили в шпигунстві і засудили до смертної кари. Серед засуджених – два співробітника телеканалу "Аль-Джаззіра". Ще два співробітники працювали з Мурсі засуджені до довічного ув'язнення.

Мурсі обіймав посаду президента Єгипту з 2011 року, ставши наступником Мубарака, який правив країною 30 років. Через два роки Мурсі був повалений в результаті військового перевороту. Прихильників Мурсі і колишнього президента Єгипту звинувачують у шпигунстві на користь Катару.

У червні 2015 року його визнали винним у спробі втечі з в'язниці, за це він отримав смертний вирок. За шпигунство на користь ХАМАС Мурсі засудили до довічного ув'язнення. Також Мурсі засуджений на 20 років за причетність до заворушень у 2012 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІДІЛ погрожує підірвати єгипетські піраміди.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього президента Єгипту засудили до довічного ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути