Ексклюзиви
середа, 12 липня 2023 08:11

КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету на тлі погроз США

КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету на тлі погроз США
Після погроз США КНДР запустила балістичну ракету у бік Японського моря. Фото: eastnews.ua

Корейська Народно-Демократична Республіка 12 липня провела випробування балістичної ракети великої дальності.

Північна Корея запустила невідому балістичну ракету у напрямку Японського моря сьогодні вночі, повідомляє Bloomberg. Вона перебувала у повітрі 74 хв, це найтриваліший політ в історії КНДР.

"Висота польоту становила 6 тисяч кілометрів, дальність – тисячу кілометрів. Ракета впала поза виняткової економічної зони Японії. У Токіо не виключають, що крутою траєкторією було запущено міжконтинентальну балістичну ракету. Генеральний секретар японського кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно повідомив, що Токіо висловив Пхеньяну рішучий протест у зв'язку із ракетним запуском", – ідеться у повідомленні.

Запущена КНДР ракета може нести ядерну боєголовку на материкову частину США. Випробування відбулося через добу після того, як сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон погрожувала наслідками за "вторгнення" американських літаків-розвідників у повітряний простір Північної Кореї.

Востаннє режим Кім Чен Ина запускав балістичні ракети близько трьох тижнів тому, невдовзі після погроз за проведення спільних військових навчань США з Південною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР заявила про вторгнення літаків США і пригрозила їх збити

Запуск привертає увагу до загрози, яку становить режим Кім Чен Ина. Він збігається з самітом лідерів НАТО в Литві, де блок прагне посилити підтримку України. Лідери Японії, Південної Кореї, Австралії та Нової Зеландії беруть участь у саміті Альянсу, щоб підвищити увагу до загрози безпеці в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що зафіксував запуск ракети. Востаннє КНДР запускала ракету 15 червня. Південнокорейські військові наголосили, що підтримують стан повної готовності у тісній співпраці зі США.

Вчора сестра лідера Північної Кореї Кім Йо Чжон погрожувала США "шокуючими наслідками" через проведення розвідки. Її обурило, що над КНДР літають американські літаки-шпигуни.

Зараз ви читаєте новину «КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету на тлі погроз США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути