субота, 08 квітня 2023 12:58

КНДР випробувала підводний дрон, здатний нести ядерний заряд

КНДР випробувала підводний дрон, здатний нести ядерний заряд
КНДР випробувала секретну зброю, здатну викликати "радіоактивне цунамі". Фото: eastnews.ua

Північна Корея завершила випробування підводного бойового безпілотника, здатного нести ядерну зброю.

Апарат нового типу нібито провів у водах біля східного узбережжя країни понад 71 год., повідомляє CNN. Згодом тестову боєголовку підірвали.

"ДержЗМІ КНДР у суботу заявили, що 4-7 квітня країна успішно випробувала безпілотний морський ядерний ударний човен Haeil-2. У перекладі з корейської Haeil означає цунамі. Безпілотник подолав понад 1 тис. км під водою й успішно вразив змодельовану мету. Це вже друга за останні два тижні заява КНДР про нібито випробування безпілотника, здатного нести ядерний заряд", – пише видання.

У березні Пхеньян заявляв про випробування Haeil-1, підрив на якому ядерного заряду нібито може утворити радіоактивне цунамі. Обидва дрони призначені для потайного проникнення та нанесення атак у територіальних водах противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайвань під загрозою: армія КНР відпрацьовує оточення острова

За останні два роки КНДР провела понад 50 подібних випробувань. Програма розробки таких апаратів, якщо виходити з офіційних заяв, існує з 2012 року. Втім, аналітики ставлять під сумнів твердження Північної Кореї про її досягнення у цій сфері.

"Північна Корея демонструє свої різноманітні можливості доставки ядерної зброї. Водночас експерти скептично ставляться до готовності КНДР розпочати серійне виробництво нових морських дронів", – ідеться у повідомленні.

Північна Корея імітувала ядерну контратаку на тлі наймасштабніших за останні п'ять років спільних військових навчань Сполучених Штатів Америки та Південної Кореї.

18 листопада КНДР провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети.

Випробування Північною Кореєю нещодавно розробленої міжконтинентальної балістичної ракети підтвердили, що КНДР має ще одну "надійну й максимально потужну" зброю для стримування зовнішніх загроз, зокрема, від Сполучених Штатів Америки, заявив північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

Зараз ви читаєте новину «КНДР випробувала підводний дрон, здатний нести ядерний заряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути