понеділок, 24 жовтня 2022 06:19

КНДР і Південна Корея обмінялися пострілами біля морського кордону

КНДР і Південна Корея обмінялися пострілами біля морського кордону
КНДР і Південна Корея обмінялися пострілами у прикордонних водах . Фото: eastnews.ua

Північна Корея та Південна Корея обмінялися 24 жовтня попереджувальними пострілами біля західного узбережжя, звинувативши одне одного в порушенні морського кордону.

Інцендент стався на тлі підвищеної військової напруженості між країнами, пише Reuters із посиланням на об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї та військових КНДР.

"Північнокорейське торговельне судно перетнуло у понеділок фактичний морський кордон – північну розмежувальну лінію. Південна Корея видала попередження і зробила попереджувальні постріли, щоб відігнати судно", – заявив ОКНШ Південної Кореї.

У Південній Кореї назвали дії КНДР "провокацією" і порушенням двостороннього військового пакту 2018 року, який забороняє "ворожі дії" у прикордонних районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у розпачі: Росія вивчає домовленості з Північною Кореєю

Військові Північної Кореї заявили, що випустили 10 артилерійських снарядів після того, як південнокорейський військовий корабель порушив кордон.

Останніми тижнями Північна Корея кілька разів запускала балістичні ракети малої дальності і сотні артилерійських снарядів зі свого східного і західного узбережжя на знак протесту проти військових дій Сеула. Минулого тижня війська Південної Кореї розпочали щорічні навчання з оборони, які триватимуть до 28 жовтня. Пхеньян назвав навчання провокацією і пригрозив відповідними заходами.

Північна Корея 9 жовтня знову випустила дві балістичні ракети малої дальності зі свого східного узбережжя у бік Японського моря. За останні два тижні це вже сьомий запуск ракет з боку КНДР.

6 жовтня КНДР запустила дві балістичні ракети у напрямку Японського моря. Одна з них впала за межами виключної економічної зони Японії.

4 жовтня в Токіо заявили, що північнокорейська ракета перелетіла через Японію та впала у Тихому океані.

Зараз ви читаєте новину «КНДР і Південна Корея обмінялися пострілами біля морського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути