середа, 05 травня 2021 13:59

Китайська ракета вийшла з-під контролю та може впасти на Землю

Китайська ракета вийшла з-під контролю та може впасти на Землю
Наразі практично неможливо точно визначити, куди можуть впасти уламки ракети. Фото: Reuters

Китайська ракета-носій Long March 5B вийшла з-під контролю та може впасти на Землю 8 травня.

Пентагон уважно відстежує траєкторію польоту 22-тонної ракети, заявив представник Міноборони США Майк Ховард, повідомляє CNN.

"Точне місце входження ракети в атмосферу Землі можна буде визначити лише за кілька годин до цієї події, але 18-та ескадрилья космічного контролю надаватиме щоденні оновлення про місце перебування ракети через вебсайт Space Track", - сказав він.

Через швидкість ракети американські космічні експерти вважають, що зараз неможливо точно визначити, куди можуть упасти її уламки. Астрофізик Джонатан Макдауелл із Гарвардського університету впевнений, що ця ситуація не становить загрози.

"Ми очікуємо, що вона знову ввійде в атмосферу між 8 і 10 травня. За цей період вона здійснить кругосвітню подорож 30 разів. Ризик того, що уламки ракети завдадуть якоїсь шкоди, доволі малий. Не настільки, щоб цим знехтувати, але неймовірно малий", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї частина ракети впала на житловий будинок

29 квітня Китай запустив на орбіту базовий модуль своєї майбутньої космічної станції за допомогою важкої ракети Long March 5B. Головна ланка також вийшла на орбіту й повільно та непередбачувано повертається на Землю.

У той час як більшість об'єктів космічного сміття згорає в атмосфері, розмір ракети спричиняє занепокоєння. Великі деталі можуть впасти на Землю і завдати шкоди, якщо потраплять у населені райони.

Зараз ви читаєте новину «Китайська ракета вийшла з-під контролю та може впасти на Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути