Ексклюзиви
понеділок, 28 травня 2018 00:25

Китай звинуватив США у вторгненні

Китай звинуватив США у вторгненні
Американські кораблі запливли у спірні територіальні води. Фото: Deutsche Welle

27 травня Міністерство оборони Китаю засудило перебування 2-х військових кораблів США поблизу спірних Парасельських островів у Південнокитайському морі.

Інцидент назвали "провокацією" з боку США. КНР відправила літаки, щоб наказати американським суднам залишити територіальні води Китаю, передає ТСН.

Американські кораблі наблизилися до Парасельських островів на відстань 12 морських миль (22 км). Судна пройшли поруч із островами Трі, Лінкольн, Трайтон та Вуді. На останньому Китай розмістив бомбардувальники, які здатні завдати ядерного удару.

У Тихоокеанському флоті США ситуацію назвали звичайними маневрами кораблів. Їх здійснювалися в минулому та планують проводити в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США звинуватили Китай у застосуванні лазера проти американських льотчиків

Вашингтон намагається цими маневрами протистояти спробам Пекіна обмежити свободу судноплавства у стратегічно важливих водах.

У січні Китай звинувачував США у тому, що американський есмінець Hopper без дозволу увійшов в територіальні води КНР біля острова Хуан'янь в Південнокитайському морі.

Китай та США заявляють, що збираються припинити "каральні" імпортні тарифи, які могли призвести до торговельної війни. Угода була досягнута після переговорів у США, спрямованих на переконання Китаю придбати американські товари та послуги на 200 мільярдів доларів і тим самим зменшити торгівельний дисбаланс.

Зараз ви читаєте новину «Китай звинуватив США у вторгненні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути