четвер, 21 липня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай з війни Росії проти України витягує уроки для нападу – глава ЦРУ

Китай з війни Росії проти України витягує уроки для нападу – глава ЦРУ
Китай на тлі російського вторгнення в Україну робить висновки щодо захоплення Тайваню, заявив директор Центрального розвідувального управління Вілл Бернс. Фото: eastnews.ua

Китай на тлі російського вторгнення в Україну робить висновки щодо захоплення Тайваню. Ризики китайського нападу збільшуватимуться з кожним роком.

Китайська Народна Республіка, дивлячись на війну Росії проти України, характеризує її як "стратегічну невдачу" російського президента Володимира Путіна. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління Вілл Бернс в інтерв'ю The Guardian.

"Ризики цього, як нам здається, стають тим вищими, чим далі в це десятиліття. Я б не став недооцінювати рішучість президента Сі (Цзіньпін. – Gazeta.ua) затвердити контроль Китаю над самоврядним Тайванем", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден аносував розмову з Сі Цзіньпіном

Однак "стратегічні невдачі" Путіна в Україні впливають не на рішення Китаю, чи нападати на Тайвань. КНР робить висновки з цього і вирішує, як і коли він це зробить, додав Бернс.

"Я підозрюю, що урок, який витягують китайські керівництво і військові, полягає в тому, що необхідно накопичити переважну силу, якщо ви збираєтеся розглядати таку можливість в майбутньому", – сказав він.

Глава ЦРУ додав, що Китай, ймовірно, засвоїв, що йому необхідно контролювати інформаційний простір і робити все можливе, щоб захистити свою економіку від можливих санкцій.

Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну. У Пекіні не звертатимуть увагу на людську ціну, каже міністр оборони Китаю Вей Фенхе, передає.

Китайський міністр оборони впевнений у своїй перемозі. Він заявив, що Пекін "розірве на шматки будь-яку змову з метою проголошення незалежності Тайваню і рішуче підтримуватиме об'єднання батьківщини".

Китай підтримує Росію в повномасштабному вторгненні в Україну. Підтримка залишається попри заяви Пекіна про намір зберігати нейтралітет у цій ситуації.

Водночас китайський міністр оборони Вей Фенхе заявляв, що Пекін не допомагав Росії зброєю у війні проти України. За словами міністра, китайсько-російські відносини є "партнерством, а не союзом", і вони не спрямовані проти будь-якої третьої країни.

Зараз ви читаєте новину «Китай з війни Росії проти України витягує уроки для нападу – глава ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути