Ексклюзиви
субота, 13 лютого 2021 09:40

Китай не дав ВООЗ дані про перші випадки Covid-19 в країні

Китай не дав ВООЗ дані про перші випадки Covid-19 в країні
Китайська влада відмовила слідчим ВООЗ надати дані про перші випадки інфікування коронавірусом. Фото: pixabay.com

Китайська влада відмовила слідчим ВООЗ надати дані про перші випадки інфікування коронавірусом, які могли б допомогти визначити джерело поширення небезпечної інфекції.

Мова йде про 174 випадки зараження у грудні 2019 року в Ухані, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на фахівців ВООЗ.

За словами членів команди ВООЗ, яку відправили у КНР дослідити епіцентр першого спалаху, місцеві чиновники надали їм свої звіти й аналіз про дані. Також вони надали агреговані дані про аналіз ретроспективних пошуків за медичними записами за кілька місяців до спалаху, заявивши, що не знайшли жодних доказів наявності вірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти знайшли "ключі" до виникнення пандемії коронавірусу в Ухані

Команді ВООЗ водночас не дозволили оглянути вихідні дані про саме ці дослідження, які могли б дозволити міжнародним експертам провести власний аналіз щодо встановлення справжньої дати поширення коронавірусу.

За словами вчених, країни переважно надають ці дані, але не агрегованими, щоб дослідники могли побачити й інші важливі деталі справи.

4 можливі варіанти передачі коронавірусу до людини підготувала міжнародна група вчених Всесвітньої організації охорони здоров'я. Науковці вважають малоймовірним теорію про те, що вірус витік з лабораторії.

Зараз ви читаєте новину «Китай не дав ВООЗ дані про перші випадки Covid-19 в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути