неділя, 07 лютого 2021 20:20

Експерти знайшли "ключі" до виникнення пандемії коронавірусу в Ухані

Експерти знайшли "ключі" до виникнення пандемії коронавірусу в Ухані
Експерти ВООЗ дослідили ринок свіжих продуктів в Ухані. Фото: Reuters

У китайському місті Ухань експерти ВООЗ знайшли "важливі ключі" до розгадки ролі ринку морепродуктів в поширенні Covid-19.

"Я відчуваю, що ми зможемо сказати щось цінне в кінці цієї поїздки – дуже цінне, але я не хочу вдаватися в подробиці того, що це буде або в який бік вказує. Те, що я бачив, уже підказує мені, що є деякі реальні ключі до розгадки того, що сталося, і я сподіваюся, що ми зможемо дати тверде пояснення цьому до кінця поїздки", - сказав учасник місії Пітер Дашак, передає Bloomberg.

Він назвав особливо корисною поїздку на ринок свіжих продуктів Хуанань в центрі міста. Раніше припускали, що саме там стався перший спалах коронавірусу. Дослідження виявили більш ранні випадки зараження серед людей, не пов'язаних із ринком.

Вчені визначили місця, де виявили сліди SARS-CoV-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В країні зафіксували найвищий в світі рівень захворюваності Covid-19

"Люди пішли поспіхом, вони залишили обладнання, вони залишили посуд, вони залишили докази того, що відбувається, і це те, на що ми дивилися. Тепер ми знаємо те, чого не знали раніше – що на кожен випадок захворювання припадали інші, які протікали безсимптомно або які важко відрізнити від застуди чи кашлю. І тому не дивно, що були й інші випадки, крім тих, які потрапили до лікарні. Але скільки інших, коли це почалося? Це те, над чим ми все ще працюємо", - додав дослідник.

Група експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, які вивчають походження коронавірусу, відвідали продуктовий ринок в китайському місті Ухань. До цього експерти відвідували дві місцеві лікарні, де було виявлено ​​спалах коронавірусної інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Експерти знайшли "ключі" до виникнення пандемії коронавірусу в Ухані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути