середа, 10 серпня 2022 15:15

Китай може силою приєднати Тайвань

Китай може силою приєднати Тайвань
Офіційний Пекін не заперечує силового приєднання Тайваню. Фото: eastnews.ua

Пекін заявив про неминуче "возз'єднання" з Тайванем.

Якщо цього не вдасться досягти мирним шляхом, Китайська народна республіка готова застосувати силу. Про це повідомляє "Сіньхуа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай оголосив Ненсі Пелосі "ворогом народу"

Офіційну позицію КНР опублікували в "білій книзі". Це інформаційний бюлетень, у якому китайська влада публікує офіційну позицію щодо різних питань.

"Возз'єднання Китаю та Тайваню є загальним прагненням усіх китайських синів та дочок та ґрунтується на принципах творців сучасної КНР – Мао Цзедуна та Ден Сяопіна. Пекін готовий до мирного возз'єднання, однак не виключає силовий сценарій захоплення острова, якщо не буде іншого вибору", – йдеться в заяві.

Якщо Тайвань увійде до складу КНР, то довго матиме високий ступінь автономії для запровадження соціальної системи, яка відрізнятиметься від материкової.

Китай 8 серпня завершив свої чотириденні навчання біля Тайваню. Їх КНР розпочала у відповідь на візит до Тайваню американської чиновниці Ненсі Пелосі, який відбувся 2 серпня.

Пелосі стала найвищим американським політиком, який відвідав острів за останні 25 років. Китай засудив візит Пелосі і пообіцяв вжити заходи у відповідь, заявивши, що візит завдає серйозної шкоди миру й стабільності в Тайванській протоці. Китай також припинив переговори зі США щодо оборони й клімату.

Зараз ви читаєте новину «Китай може силою приєднати Тайвань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути