вівторок, 25 квітня 2023 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Кислиця "пройшовся" по виступу Лаврова в Радбезі ООН

Кислиця "пройшовся" по виступу Лаврова в Радбезі ООН
Голова МЗС РФ Сергій Лавров на засіданні Радбезу ООН озвучував конспірологію про Захід та війну. Фото: facebook.com/MIDRussia

Представник України в Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця заявив, що Росія реанімує політику радянського диктатора Йосипа Сталіна, який виступав проти прав народів на самовизначення.

Так український дипломат прокоментував виступ міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова в Раді безпеки ООН. Про це написав у Twitter.

Під час засідання Радбезу Лавров вкотре озвучував тези російської пропаганди про "колективний Захід", який начебто веде війну проти Росії.

Також заявив про "клуб обраних, які ухвалюють принципові для світу рішення". Окрім того, сказав, що США "зруйнували глобалізацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН поговорив з Лавровим про агресію РФ

Російський міністр почав розповідати про "західну меншість, яка говорить від імені всього людства".

У виступі Лавров не забував нагадати "цілі" загарбницької війни РФ проти України. У цьому контексті заявив про "загрози НАТО та безпеки" і "захист людей".

РФ розпочала дискусію в ООН, щоб реанімувати лейтмотив Ялтинської конференції 1945 року. На ній проєкт ООН мав другорядне значення у світі, заявив Кислиця.

"Сталін виступав проти надання малим народам будь-яких прав, які могли б суперечити бажанням Москви", – написав постпред України в ООН.

Із квітня країна-терористка Росія головує в Радбезі ООН. Головування РФ в організації триватиме місяць.

Естонія, Литва і Латвія виступили проти російського головування в Раді безпеки ООН. Спільну заяву зачитав на засіданні Ради Безпеки ООН у п'ятницю постпред Естонії при ООН Рейн Таммсаар.

Під час головування в Раді безпеки ООН Росія використовуватиме своє місце для поширення дезінформації та спроб виправдати свої дії в Україні. Росіяни, зокрема, виправдовуватимуть свої військові злочини, заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Зараз ви читаєте новину «Кислиця "пройшовся" по виступу Лаврова в Радбезі ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути